177 må gå i TV 2

113 årsverk er nå overtallige i TV 2, opplyser TV-kanalen. Disse kommer i tillegg til de 64 som allerede har fått innvilget sluttpakker.

Arill Riise

USIKKERT: Klokken 11:30 får TV2s ansatte vite hvordan framtiden til kanalen blir. Programleder Arill Riise sier de ansatte er forberedt på tøffe tak.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Minst 350 millioner kroner skal kuttes innen 2020, og i dag legges strategiplanen for dette frem på et allmøte for kanalens ansatte..

Kulturministeren ikke informert

Kulturminister Linda Hofstad Helleland sier til VG at hun ikke er informert av kanalen om hva de ansatte får beskjed om på allmøte i dag.

– Hvis dette stemmer, viser det hvor alvorlig og krevende situasjonen er for hele den internasjonale mediebransjen. På en dag som denne, så føler jeg med dem som blir direkte berørt. Og så vet jeg at det ikke finnes en enkel løsning på den globale utfordringen mediene står opp i. Det handler om strukturendringer over tid, og vi er i gang med å se på løsninger for dette, sier hun.

Nyhetsanker Arill Riise sier til NRK at de ansatte er forberedt på tøffe tak.

– Kortene holdes tett til brystet, så jeg vet ingen ting annet enn at det blir ei omorganisering, sier Riise før møtet.

Etter det Bergens Tidende erfarer vil TV 2 flytte nettdesken fra Bergen til Oslo som ledd i sin spareplan.

Det er nettdesken som skal flyttes til Oslo fra Bergen. Det skal utgjøre fire til fem stillinger, skriver BT. Avisen skriver også at det tekniske apparatet rundt sendingene er under hardt press, fordi prosjektet har som mål å effektivisere dette.

Dramatisk møte for TV 2

Redaktør for bransjenettstedet Kampanje, Knut Kristian Hauger, kaller dagens møte for tidenes mest dramatiske for TV 2.

– I dag blir det lagt fram tall på hvor store kutt kanalen må ta, det tallet er uten sidestykke det aller største tallet i kanalens 25-årige historie, sier Hauger.

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK