17 år gamle Herman Dahl vant «Maestro»

Imponerte stort og tok seieren i dirigentkonkurransen. Vidar Magnussen kom på andreplass.

17-åringen imponerte stort og tok seieren i dirigentkonkurransen

17-åringen imponerte stort og tok seieren i dirigentkonkurransen

Det stod mellom en 17 år gammel youtuber og en 43 år gammel skuespiller og regissør i finalen. Begge imponerte stort i dirigeringen av både kor og Beethovens symfoni nr. 5, men Dahl hadde best poengfangst.

– Wow. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har ikke ord, sier Dahl.

– Universet er i balanse. Den beste vant, sier Vidar Magnussen.

I tidligere programmer har publikum og dommere stemt på sine favoritter, og så latt KORK avgjøre hvem av de to med færrest stemmer som skulle sendes hjem. I selve «Maestro»-finalen var det dommere og publikum som fikk det siste ordet og kåret en vinner.

I åtte uker har finalistene trent på å mestre direksjon og ledet Kringkastingsorkestret på NRK1. Det har gitt både morsomme og fine resultater – se høydepunktene fra årets sesong her:

Dommerne i «Maestro» forteller hvilke øyeblikk de husker best fra de åtte deltakerne.

Dommerne i «Maestro» forteller hvilke øyeblikk de husker best fra de åtte deltakerne.

Åtte kjendiser i dirigent-rollen

En etter en har en deltaker måttet forlate konkurransen. Admiral P ble den første som måtte pakke dirigentpinnen, og Adam Schjølberg den siste deltakeren før finalen.

– Det må være lov å si at man er redd for å gjøre noe man er dårlig til. Men så er det også greit å gå på trynet i blant, og reise seg igjen, og vise at det ikke var så farlig, sa Schjølberg.

Årets artister i Maestro: Vidar Magnussen, Silya Nymoen, Faten Mahdi Al-Hussaini, Adam Schjølberg, Anne Marie Ottersen, Helén Vikstvedt, Admiral P og Herman Dahl.

MAESTRO-DELTAKERNE SOM VAR MED I ÅRETS SESONG: Vidar Magnussen, Silya Nymoen, Faten Mahdi Al-Hussaini, Adam Schjølberg, Anne Marie Ottersen, Helén Vikstvedt, Admiral P og Herman Dahl.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Filmen «Top Gun Maverick» utsatt

    Premieren på oppfølgeren til 80-tallsfilmen «Top Gun» er utsatt til desember, melder nyhetsbyrået AP. Filmen med Tom Cruise i hovedrollen skulle hatt verdenspremiere i juni, men på grunn av korona-epidemien er ny premieredato satt til 23. desember.

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?