17 år gamle Herman Dahl vant «Maestro»

Imponerte stort og tok seieren i dirigentkonkurransen. Vidar Magnussen kom på andreplass.

17-åringen imponerte stort og tok seieren i dirigentkonkurransen

17-åringen imponerte stort og tok seieren i dirigentkonkurransen

Det stod mellom en 17 år gammel youtuber og en 43 år gammel skuespiller og regissør i finalen. Begge imponerte stort i dirigeringen av både kor og Beethovens symfoni nr. 5, men Dahl hadde best poengfangst.

– Wow. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har ikke ord, sier Dahl.

– Universet er i balanse. Den beste vant, sier Vidar Magnussen.

I tidligere programmer har publikum og dommere stemt på sine favoritter, og så latt KORK avgjøre hvem av de to med færrest stemmer som skulle sendes hjem. I selve «Maestro»-finalen var det dommere og publikum som fikk det siste ordet og kåret en vinner.

I åtte uker har finalistene trent på å mestre direksjon og ledet Kringkastingsorkestret på NRK1. Det har gitt både morsomme og fine resultater – se høydepunktene fra årets sesong her:

Dommerne i «Maestro» forteller hvilke øyeblikk de husker best fra de åtte deltakerne.

Dommerne i «Maestro» forteller hvilke øyeblikk de husker best fra de åtte deltakerne.

Åtte kjendiser i dirigent-rollen

En etter en har en deltaker måttet forlate konkurransen. Admiral P ble den første som måtte pakke dirigentpinnen, og Adam Schjølberg den siste deltakeren før finalen.

– Det må være lov å si at man er redd for å gjøre noe man er dårlig til. Men så er det også greit å gå på trynet i blant, og reise seg igjen, og vise at det ikke var så farlig, sa Schjølberg.

Årets artister i Maestro: Vidar Magnussen, Silya Nymoen, Faten Mahdi Al-Hussaini, Adam Schjølberg, Anne Marie Ottersen, Helén Vikstvedt, Admiral P og Herman Dahl.

MAESTRO-DELTAKERNE SOM VAR MED I ÅRETS SESONG: Vidar Magnussen, Silya Nymoen, Faten Mahdi Al-Hussaini, Adam Schjølberg, Anne Marie Ottersen, Helén Vikstvedt, Admiral P og Herman Dahl.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • «Nomadland» håvet inn Baftaer

  «Nomadland» ble den store vinneren under søndagens britiske Bafta-utdeling med seier i fire forskjellige kategorier – blant dem beste film og beste regi. Filmen handler om en kvinne som etter ektemannens død bestemmer seg for å forlate hjembyen i Nevada til fordel for et liv som nomade. Hovedrollen spilles av Frances McDormand. (NTB)

  Frances McDormand i «Nomadland».
  Foto: Searchlight Pictures. © 2020 20th Century Studios All Rights Reserved / Searchlight Pictures
 • Ber kunstkjøparar ta kontakt

  Under namnet Werner Jensen har gallerieiar John Hedemark målt og seld måleri i over 20 år. Politiet meiner han har skapt ein falsk person med ein CV som ikkje stemmer, og har no sikta han for bedrageri. Sjølv meiner Hedermark å ha brukt Werner Jensen som eit pseudonym. Politiet ber no folk som har kjøpt kunsten om å kontakta dei.

 • Skikkelig underholdende eventyr

  Fantasy, steampunk, science fiction og et ørlite snev av gotisk skrekk – HBOs nye eventyrserie «The Nevers», er en herlig sjangerblanding som underholder stort. Terningkast 4.

  «BERØRTE» KVINNER: Laura Donnelly og Ann Skelly spiller to kvinner med overnaturlige evner i «The Nevers».
  Foto: HBO Nordic.