Normal

13-åring i verdensklasse i hiphop

Han er bare 13 år gammel og skal konkurrere denne helgen med tusenvis av unge dansere fra hele verden i Paris. Johan Kornelius Tomta Strønen har allerede danset med Justin Bieber.

Johan Strønen danser

TALENT: Danseren Johan Strønen er bare 13 år og konkurrerer i verdensklassen i hiphop.

Foto: Mikael B. Ørtenheim

Da han var seks år lærte han seg å danse ved å se på Michael Jackson på Youtube. Nå er han i Paris for å konkurrere med dansere fra hele verden. Norske Johan Tomta Strønen er bare 13 år.

– Jeg er ikke nervøs, men veldig spent, sier han til NRK.

– Det er veldig stort å konkurrere med så mange flinke dansere, men jeg tror jeg har like store muligheter til å vinne som dem, sier 13-åringen.

Han forteller at han danser noe som heter all-style-dans hvor man kan plukke fra ulike dansestiler.

Danset med Justin Bieber

Han har hatt mange spennende danseoppdrag allerede. Sist Justin Bieber var i Norge var han en av danserne på scenen. Han syntes det var stort.

Og allerede som sjuåring danset han i Norske Talenter på TV 2. Og han har danset i NRKs MGP Junior.

I midten av februar vant han kvalifiseringen til den store dansekonkurransen «Just Debut Junior Dance Tour» i Oslo og slo ut alle de andre nordiske deltakerne i alderen seks til fjorten år. Og nå er han i Paris for å konkurrere.

– Det betyr sinnssykt mye for meg å få danse. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få danse på så mange store scener når jeg bare er 13 år, sier Johan.

Og legger til at han gleder seg til konkurransen søndag.

Kulturstrøm

 • – Det var virkelig på tide

  «Stille lys» er den første retrospektive utstillingen av bildene til Morten Krogvold. – Han er en bauta i norsk fotografi, sier NRKs kunstanmelder, som er spesielt fascinert av portrettene. Haugar Vestfold Kunstmuseum stiller også ut skildringer av kvinner i Afrika og Sør-Amerika og mange av landskapsfotografiene hans. Her kan du høre anmeldelsen til Mona Pahle Bjerke. Og her kan du høre et dypdykk i utstillingen i Kulturreportasjen på P2.

  Frosset kristus i regn av Morten Krogvold
  Foto: Morten Krogvold
 • Saksøkt for kjønnsdiskriminering

  Ein tidlegare tilsett hevdar at kvinner blir betalt mindre og at Spotify driv med systematisk kjønnsdiskriminering. Ho hevdar også at salssjefen i USA arrangerte fuktige gutteturar til Sundance Film-Festival, og ekskluderte kvinner som var betre kvalifisert, melder Variety. Spotify seier dei ikkje kjenner seg igjen i skuldingane.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters