Hopp til innhold

12 søkere til redaktørstilling i NRK Dokumentar og Samfunn

I mai lyste NRK ut stillingen som redaktør for Dokumentar og Samfunn.

Hildri Gulliksen

VIL BLI REDAKTØR: Hildri Gulliksen er konstituert leder for Dokumentar og Samfunn, og er flyttet fra sjefsstilling i NRK Super.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Avdelingen er Norges største avdeling for fordypningsjournalistikk. I dag ble det kjent hvem som har søkt og er aktuelle for redaktørjobben. I alt søkte 12 personer på den eksterne stillingsutlysningen, derav syv menn og fem kvinner. Fire menn var unntatt offentlighet.

Her er søkerlisten:

1. Geir Haugsdal (52)
2. Veslemøy Eineteig Christiansen (32)
3. Unntatt offentlighet, Mann
4. Unntatt offentlighet, Mann
5. Unntatt offentlighet, Mann
6. Ellen Emmerentze Thomessen Jervell (26)
7. Tonje Marie Dragset (33)
8. Unntatt offentlighet, Mann
9. Thomas Fausko (19)
10. Andreas Andy Olaussen (33)
11. Kandidaten har trukket seg
12. Hildri Gulliksen (49)

Flere søkere fra andre medier
Blant søkerne på listen er Veslemøy Eineteig Christiansen (32) som på nåværende tidspunkt er nyhetssjef for VGTV. Christiansen har hatt denne stillingen siden 2014 og har jobbet i NRK tidligere.

Veslemøy Eineteig Christiansen

JOBBET I NRK TIDLIGERE: Nyhetssjef i VGTV Veslemøy Christiansen har søkt på redaktørstillingen.

Foto: Kai Jacobsen

Journalist Ellen Emerentze Thomessen Jervell (26) er også på søkelisten. Hun har fartstid fra blant annet VG og The Wall Street Journal. Konstituert leder for Dokumentar og Samfunn, Hildri Gulliksen, er også på søkerlisten. Gulliksen ble flyttet fra stilling som sjef i NRK Super og har jobbet i NRK i flere år.


Sjef i Klubben i Dokumentar og Samfunn, Annette Hobson, sier det er bra at det har vært så mange som har søkt. Hun beskriver avdelingen som sammensatt og spennende.

Annette Hobson

LEDER: Leder for klubben i Dokumentar og Samfunnsavdelingen i NRK, Annette Hobson.

Foto: Ole Kalland / NRK

– Det er hyggelig å se at folk har søkt, og vi som klubb ser frem til et godt samarbeid. Det er en spennende avdeling, som står foran mange store utfordringer. Vi har noen av de største redaksjonene i NRK, og det er et tungt gravende og fortellende miljø på alle plattformer.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober