11.500 vil bevare Nasjonalgalleriet

Mer enn 11 500 mennesker har signert oppropet for å bevare Nasjonalgalleriet.

10.000 underskrifter for bevaring av Nasjonalgalleriet overleveres

Sverre Gullesen fra 'Unge kunstneres samfunn' overrakte kulturminister Trond Giske mer enn 10 000 underskrifter for å bevare Nasjonalgalleriet i Oslo.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Torsdag ble underskriftene overrakt kulturminister Trond Giske etter en symbolsk protestmarsj fra Nasjonalgalleriet til kulturdepartementet.

Giske sa han ville lytte til engasjementet, men at det vil bli vanskelig å oppfylle ønsket.

HØR: Underskrifter for Nasjonalgalleriet

Bak underskriftskampanjen står en rekke mennesker som ønsker å bevare det ærverdige galleriet fra slutten av 1800-tallet med det innholdet som det ble bygget for.

Regjeringen har vedtatt å samle Nasjonalgalleriet, Samtidskunstmuseet og Kunstindustrimuseet i ett nytt bygg på Vestbanetomten.

Kulturstrøm

  • Første trailer for «Breaking Bad»

    Netflix har sloppe den første traileren for «El Camino: A Breaking Bad Movie» som kjem i oktober. Filmen følgjer historia til rollefiguren Jesse Pinkman etter siste sesong av den populære TV-serien. Filmen er skriven og regissert av Vince Gilligan, som også er mannen bak serien.

  • DiCaprio med Amazonas-støtte

    En ny miljøorganisasjon kalt «Earth Alliance», støttet av Leonardo DiCaprio, lover fem millioner amerikanske dollar i bistand til Amazonas, tilsvarende 44 millioner norske kroner. Pengene skal gå til å støtte regnskogen som brenner.