NRK Meny
Normal

11.500 vil bevare Nasjonalgalleriet

Mer enn 11 500 mennesker har signert oppropet for å bevare Nasjonalgalleriet.

10.000 underskrifter for bevaring av Nasjonalgalleriet overleveres

Sverre Gullesen fra 'Unge kunstneres samfunn' overrakte kulturminister Trond Giske mer enn 10 000 underskrifter for å bevare Nasjonalgalleriet i Oslo.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Torsdag ble underskriftene overrakt kulturminister Trond Giske etter en symbolsk protestmarsj fra Nasjonalgalleriet til kulturdepartementet.

Giske sa han ville lytte til engasjementet, men at det vil bli vanskelig å oppfylle ønsket.

HØR: Underskrifter for Nasjonalgalleriet

Bak underskriftskampanjen står en rekke mennesker som ønsker å bevare det ærverdige galleriet fra slutten av 1800-tallet med det innholdet som det ble bygget for.

Regjeringen har vedtatt å samle Nasjonalgalleriet, Samtidskunstmuseet og Kunstindustrimuseet i ett nytt bygg på Vestbanetomten.

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".