Hopp til innhold

11.500 vil bevare Nasjonalgalleriet

Mer enn 11 500 mennesker har signert oppropet for å bevare Nasjonalgalleriet.

10.000 underskrifter for bevaring av Nasjonalgalleriet overleveres

Sverre Gullesen fra 'Unge kunstneres samfunn' overrakte kulturminister Trond Giske mer enn 10 000 underskrifter for å bevare Nasjonalgalleriet i Oslo.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Torsdag ble underskriftene overrakt kulturminister Trond Giske etter en symbolsk protestmarsj fra Nasjonalgalleriet til kulturdepartementet.

Giske sa han ville lytte til engasjementet, men at det vil bli vanskelig å oppfylle ønsket.

HØR: Underskrifter for Nasjonalgalleriet

Bak underskriftskampanjen står en rekke mennesker som ønsker å bevare det ærverdige galleriet fra slutten av 1800-tallet med det innholdet som det ble bygget for.

Regjeringen har vedtatt å samle Nasjonalgalleriet, Samtidskunstmuseet og Kunstindustrimuseet i ett nytt bygg på Vestbanetomten.

Kulturstrøm

 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

 • Roger Waters etterforskes av tysk politi

  Artisten Roger Waters, som var med på å grunnlegge Pink Floyd, blir etterforsket av tysk politi etter at han brukte en nazilignende uniform på scenen i Berlin.

  Bilder i sosiale medier viser Waters iført en lang, svart frakk med røde armbånd på scenen under en konsert på Mercedes-Benz Arena forrige uke.

  – Vi etterforsker på grunn av mistanke om oppfordring til hatytringer fordi klærne som ble brukt på scenen kan brukes til å forherlige eller rettferdiggjøre nazistyret, og dermed kan forstyrre den offentlige orden, sier politiets talsperson Martin Halweg til AFP. (NTB)