1001 gram ute av Oscar-kampen

1001 gram ble ikke en av de ni utenlandske filmene som gikk videre i Oscar-racet.

1001 gram - Ane Dahl Torp

UTE: Det blir ikke Oscar til Norge og Bent Hamer for 1001 gram. På bildet, skuespiller Ane Dahl Torp.

Foto: Norsk Filmdistribusjon

Den Bent Hamer-regisserte «1001 gram» var med i kampen om å få Oscar for beste fremmedspråklige film. Nå er filmen ute av dansen og blir ikke ropt opp under den 87. Oscar-utdelingen som skjer i februar neste år, skriver NTB.

Fikk gode kritikker

Filmen hadde premiere på norsk kino 26.09 i år og har fått god kritikk av anmelderne. Ifølge Filmweb så gav et samlet kritikerkorps «1001 gram» 7,7 av 10 mulige. Ane Dahl Torp har hovedrollen og spiller en norsk nyskilt forsker som reiser til Paris for å finne ut presist på milligrammet hvor mye den franske opprinnelige kiloen veier.

Konkurrerte blant 83 filmer

Det var i alt 83 filmer som knivet om prisen for beste fremmedspråklige film. Det var det amerikanske filmakademiet som i dag slapp listen over filmer som ikke gikk videre. Den 15. januar så blir det kjent hvilke ni filmer som går videre og som kan vinne den prestisjetunge prisen.

Det lykkes ikke NRK å komme i kontakt med regissør Bent Hamer fredag kveld.

Se Bent Hamer kommentere da «1001 gram» ble Norges Oscar-kandidat her:

http://www.nrk.no/kultur/_1001-gram_-norsk-oscar-kandidat-1.11913200

Kulturstrøm

 • Historisk rettssak i bokbransjen

  Gyldendal skuldar Jørn Lier Horst for å selje piratkopiar av bøker han har skrive sjølv. Horst er ueinig. I dag starta rettssaka mellom dei to gigantane. Ifølgje Agnes Moxnes, kulturkommentator i NRK, vil dommen ha stor betyding for den som vinn.

 • Sinnataggen tilbake på plass

  Sinnataggen er tilbake i Vigelandsparken, etter at den lille statuen ble utsatt for hærverk natt til tirsdag 6. april. Skulpturen er restaurert og ble tirsdag plassert tilbake på broen i parken, det melder Kulturetaten i Oslo i en pressemelding.

  Sinnataggen på plass igjen
  Foto: Marte Grette, Vigelandsmuseet
 • Festivalen Findings flyttes

  Findings 2021 flyttes til 10. og 11. september, og går av stabelen på Bislett Stadion i Oslo. Den nederlanske artisten Tiësto er første bekreftede artist.