1001 gram ute av Oscar-kampen

1001 gram ble ikke en av de ni utenlandske filmene som gikk videre i Oscar-racet.

1001 gram - Ane Dahl Torp

UTE: Det blir ikke Oscar til Norge og Bent Hamer for 1001 gram. På bildet, skuespiller Ane Dahl Torp.

Foto: Norsk Filmdistribusjon

Den Bent Hamer-regisserte «1001 gram» var med i kampen om å få Oscar for beste fremmedspråklige film. Nå er filmen ute av dansen og blir ikke ropt opp under den 87. Oscar-utdelingen som skjer i februar neste år, skriver NTB.

Fikk gode kritikker

Filmen hadde premiere på norsk kino 26.09 i år og har fått god kritikk av anmelderne. Ifølge Filmweb så gav et samlet kritikerkorps «1001 gram» 7,7 av 10 mulige. Ane Dahl Torp har hovedrollen og spiller en norsk nyskilt forsker som reiser til Paris for å finne ut presist på milligrammet hvor mye den franske opprinnelige kiloen veier.

Konkurrerte blant 83 filmer

Det var i alt 83 filmer som knivet om prisen for beste fremmedspråklige film. Det var det amerikanske filmakademiet som i dag slapp listen over filmer som ikke gikk videre. Den 15. januar så blir det kjent hvilke ni filmer som går videre og som kan vinne den prestisjetunge prisen.

Det lykkes ikke NRK å komme i kontakt med regissør Bent Hamer fredag kveld.

Se Bent Hamer kommentere da «1001 gram» ble Norges Oscar-kandidat her:

http://www.nrk.no/kultur/_1001-gram_-norsk-oscar-kandidat-1.11913200

Kulturstrøm

  • Krigshelt i Brage-nominert bok døde

    Norges siste grenselos, Åge Aulie, døde onsdag. Han var hovedinformant for boka «Grenselosene» av Hege Kofstad. Aulie deltok aktivt i boklanseringen med godt besøkte foredrag. Han rakk å oppleve at boka ble nominert til Brageprisen. Aulie begynte som grenselos som åtteåring og ble 85 år gammel.

  • Markusplassen stengt grunnet flom

    Ordføreren i Venezia, Luigi Brugnaro, har valgt å stenge Markusplassen som følge av den høye vannstanden i byen. Han mener storflommen er en helserisiko for innbyggerne og anbefaler folk å unngå å reise. Vannstanden er nå 153 cm over normalnivå.

  • Lill Lindfors (79) ut på turné

    Den finsk-svenske jazz- og folkartisten fyller 80 år i 2020 og feirer med jubileumsturné oppkalt etter en av sine mest kjente sanger. «Musik ska byggas utav glädje»-turnéen starter allerede 1. desember i Stockholm. Lindfors har vært artist i 58 år.