100 norske artister skal hylle Raga Rockers

Hundre norske artister skal hylle det norske rockebandet Raga Rockers. Men hovedpersonen selv vet det ikke ennå. – På tide, sier musikkjournalist Harald Fossberg.

Michael Krohn i Raga Rockers

BLIR ÆRET: Raga Rockers-vokalist vet foreløpig ingenting om at 100 norske artister skal spille inn sine versjoner av låter fra hans rikholdige arkiv.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Harald Fossberg

PÅ TIDE: Musikkjournalist i Aftenposten, Harald Fossberg, mener det er på høy tid at Raga Rockers får æren de fortjener.

Foto: Torkil Torsvik

En gigantisk hyllest av bandet Raga Rockers skal samles på plate til høsten.

Hovedpersonen selv, Raga Rockers-vokalist Michael Krohn, vet ingenting om prosjektet. I hvert fall ikke før han leser denne saken.

Hundre norske artister skal spille inn coverversjoner av sine favoritt-Raga Rockers-låter, deriblant Oslo Ess, Jo Nesbø, Team Me, Elvira Nicolaisen, Skambankt og Tommy Tee.

Raga Rockers regnes som én av de fire store i norsk rock. Med på prosjektet er også de andre tre, nemlig de Lillos, DumDum Boys og Valentourettes (tidligere Jokke & Valentinerne).

Forfatter og musikkjournalist i Aftenposten, Harald Fossberg mener det er på høy tid at poeten Michael Krohn får en hyllest.

– Det at han endelig blir løfta litt frem igjen, det synes jeg er fortjent, sier Fossberg.

Se klipp med Raga Rockers i bunnen av saken!

«Sannhet på boks»

Christer Falck

INITIATIVTAKER: Plateselskapeier og programleder Christer Falck står bak prosjektet «Sannhet på boks», som skal hylle Raga Rockers.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Plateselskapseier og programleder Christer Falck står bak prosjektet, som har fått navnet «Sannhet på boks».

Den skal bestå av et fortsatt ukjent antall cd-er og vinylplater og skal etter planen slippes 18. september. Alle inntektene fra samlingen går til bandet.

– Jeg har litt erfaring med tribute-plater. For noen år siden ga jeg ut en 81-spor lang tribute-plate til Prince, og ble saksøkt. Så jeg tenker at jeg skal gjøre det skikkelig denne gangen, og samtidig prøve ikke å bli saksøkt.

Falck sier det har vært lett å få med artister på prosjektet.

– Alle har et forhold til Michael Krohn, alle kjenner han. Jeg tror aldri jeg har opplevd at jobben med å samle Musikk-Norge til å hylle en artist har vært så enkel.

Vil ha med alle sjangre

Tommy Tee

RESPEKT: Rapperen Tommy Tee sier han har stor respekt for Raga Rockers-vokalist Michael Krohn.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Det er de 50 første artistene som blir sluppet i dag. Som ventet er det mange rockeband på lista, men Falck sier alle sjangre vil bli representert.

– Vi har prøvd å krydre med alle sjangre. Så vi får elektronika, folkemusikk, punk, metall og hiphop, sier initiativtakeren.

Tommy Tee er en av artistene som representerer en annen sjanger, nemlig hiphop.

– Selv om jeg kommer fra en helt annen musikalsk tradisjon har jeg enorm respekt for Michael Krohn. Både som person, tekstforfatter og selvfølgelig artist. Så dette er noe jeg må være med på, og det er en stor ære, sier musikkprodusenten.

Raga Rockers - Forbudte Følelser
Raga Rockers - Klipp ''Søvnløse Netter''
Raga Rockers - Gatelangs

Kulturstrøm

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP
 • Japaner giftet seg med hologram

  En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

  Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

  Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.