Hopp til innhold

10 ultimate sommerdingser

Vi har tatt hensyn til at man ofte er interessert i å bære lett på sommerlige utflukter, så alle sommerdingsene her er både bærbare og pakkbare.

Dessuten: Det er begrenset hvor stor en dings kan være før den ikke lenger er noen dings. Her er ti ting du kanskje kan klare deg uten i sommer, men som du sannsynligvis vil angre på at du gjør.

1. Håndholdt vifte

Nordmenns generelle komfort-temperatur ligger som kjent mellom 22 og 26 grader. Blir det varmere enn dette, sliter mange. Da kan det være greit å ha en batteridrevet vifte for hånden, med en liten propell som sørger for en lett, sommerlig bris.

2. Teleskop-grillspidd

Teleskop-grillspidd
Foto: Promo

En nyttig dings, som også er egnet til å imponere venner og familie. Mens de andre roter rundt med kniv for å spikke seg et spyd, fisker du lett og elegant opp denne fra lommen, drar ut teleskopet og griller en ventepølse.

3. Bruskjøler

Hvor ofte har du ikke irritert deg over at en i utgangspunktet kald og duggfrisk brus snart blir lunken, doven og daff i sommersola? Med en isolerende bruskjøler utenpå holder den littegrann lenger.

4. Lighter

Lighter
Foto: (Illustrasjon)

Verken en ny eller en spesielt fancy dings, men bare hør på bruksområdene: Med lighteren kan du blant annet tenne på grillen, jekke opp brus- og ølkorker og lage balladelys på festivalkonserter.

5. Mp3-spiller med radio

Den ultimate kombinasjonen og et must for late stranddager og frokost på hytteverandaen. Er du lei av musikksamlingen din, setter du ganske enkelt over til for eksempel NRK P1 og Reiseradioen.

6. Pulsklokke

Du må ikke tro at denne bare er for deg som liker å holde formen vedlike med jogging og sykling også i ferien – pulsmåleren er en ypperlig måte å få bekreftet at du faktisk har feriemodusen inne: Hvilepuls!

7. Hengekøye

gjesp i blå hengekøye
Foto: Geir Evensen / NRK

Ikke familieversjonen, med trestokker på enden og plass til tre i bredden. Men den sammenleggbare enmannsversjonen i nylon. Alt du trenger for å ligge på ryggen og velte deg og glise er to trær i passe avstand.

8. Badetermometer

”Iskaldt – sikkert bare 15 grader”. Eller ”nei, det er deilig, minst 20”? Diskusjoner om badetemperaturene er en gjenganger, som kan legges død med noe så enkelt som et lite termometer. Eller sjekk Reiseradioens badetemperaturer .

9. Slakk line

Slakk line
Foto: www.slakkline.no

Entusiastene oppdaget denne i fjor, i år er det for alle. For noen hundrelapper skaffer du deg en ny interesse: Komplett linesett med nylonbånd, karabinkroker og festetau. En fin måte å komme i balanse på!

10. Elektronisk myggmiddel

Ofte er det bare myggen som kan ødelegge en ellers perfekt sommerkveld. Her er myggmiddelet du verken trenger å smøre, spraye eller tenne på: En ultralyd-sender som skremmer bort myggbeistene uten en gang å drepe dem.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.