Hopp til innhold

Trippelnominasjon til Steenstrup: – Det er fantastisk

Nominasjonene til Gullruten 2022 er klar. Henriette Steenstrup kan ta seieren med hjem med hele tre nominasjoner.

Bilde fra serien «Pørni» med Henriette Steensrup.

Henriette Steenstrup i rollen som «Pørni».

Foto: Viaplay

7. mai går Gullruten av stabelen som vil finne sted i Grieghallen i Bergen. I dag ble det offentliggjort hvem som er nominert til de jeve prisene.

I tillegg til fagpriser og publikumsprisen skal det deles ut gullruter til den norske TV-bransjen.

Se listen med alle de nominerte lengre ned i saken.

Nominert i tre kategorier

Komiker og skuespiller Henriette Steenstrup er i år nominert i kategoriene «Beste dramaserie», «Beste hovedrolle» og «Publikumprisen» for serien «Pørni» som hun selv har skrevet og spiller hovedrollen i.

– Det er fantastisk. Og så er det jo tre fagpriser også. beste klipp, beste regi og beste lys. Så det er seks nominasjoner i alt. Så jeg er kjempefornøyd!

Pressedag med TV-serien Pørni

Skuespiller og manusforfatter Henriette Steenstrup er nominert til tre priser i Gullruten.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Serien er på mange måter Steenstrup hjertebarn. I tillegg til å selv spille hovedrollen, har hun også skrevet manus.

– Gjør det det litt ekstra spesielt?

– Ja, litt. For man har ikke noen andre å skylde på. Jeg kan jo ikke si at manus ikke var bra nok. Så det er litt ekstra skummelt, men også litt ekstra gøy da, når det går såpass bra.

– Serien er blitt solgt til flere land. Hvorfor tror du Pørni har gjort så stor suksess?

– Det er et mysterium for meg også, at de går banans i Latin-Amerika blant annet. Men jeg tror at den treffer noe universelt. Som handler om å være foreldre og barn. For det er jo de fleste av oss, og det innebærer rett og slett mye drama i hverdagen. Så jeg tror det treffer litt både her og der.

Steenstrup er allerede i gang med en tredje sesong av serien, men utelukker ikke at det også kan komme en fjerde.

– Ja, jeg har i hvert fall ikke lukket den døren. Så får vi se.

Flere nominasjoner til NRK

Fredrik Solvang er i år nominert i flere kategoriene, blant annet for «Beste programleder» og «Beste aktualitets- og nyhetsprogram»

Fredrik Solvang

Fredrik Solvang og «Debatten» er nominert i kategorien «Beste programleder – nyhet, sport eller aktualitet» og «beste nyhets- eller aktualitetsprogram».

Foto: NRK

At Solvang er nominert til beste programleder syns han er en stor ære.

– Jeg tar det som et tegn på at vi gjør noe riktig. Jeg er jo egentlig bare frontfiguren for dette programmet og denne redaksjonen.

I tillegg til disse nominasjonene er det også i år en deltaker som har medvirket Debatten tidligere i år som er nominert.

– At en deltaker i Debatten er nominert, en helt vanlig strømkunde som talte vanlig folks sak, er det jeg syns er aller gøyest, sier Solvang.

– Jeg har aldri vunnet

Skuespiller Pia Tjelta har fått to nominasjoner for «Beste birolle» og «Beste dramaserie» for Lykkeland 2 som er produsert av Maipo Film for NRK.

Pia Tjelta i Lykkeland

Pia Tjelta i rollen som Ingrid Nyman i Lykkeland.

Foto: Julie Hrncirova / Maipo Film/NRK

Tjelta, som har vært synlig på skjermen i mange år syns det er veldig stas å fortsatt bli nominert til slike priser.

– Jeg blir veldig glad for det, men jeg har aldri vunnet, da så vi får se, sier Tjelta smilende.

Lykkeland 2, hvor Tjelta spiller rollen som Ingrid Nyman beskriver hun som en av de mest interessante rollene hun har gjort.

– Hun er en gavepakke, hun har et så stort spenn i seg og kan tillate seg så mye som karakter. Det er så mye innafor Ingrid Nyman som man kan gjøre og komme unna med.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober