Hopp til innhold

Ravatn kan bli første norske vinner

Agnes Ravatn kan bli den første norske forfatteren til å vinne den internasjonale Dagger-prisen. Ravatn er nominert for den siste romanen sin, «Dei sju dørene», som ble utgitt på engelsk med tittelen «The Seven Doors» i fjor.

Ravatn er tredje norske forfatter ut til å nå finaleheatet til Dagger-prisen, både Jo Nesbø og Jon Michelet har vært nominert.

Om Ravatn vinner prisen vil framkomme 1. juli når vinneren offentliggjøres under et arrangement i London.

Dagger-prisen blir årlig delt ut av den britiske krimforfatterforeningen, og den er blant de mest anerkjente internasjonale krimprisene (NTB).

Forfatter Agnes Ravatn
Foto: Marius Viken / Samlaget

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober