Hopp til innhold

Dave Grohl skrev sang til tiåring

Britiske Nandi Bushell er blitt verdensberømt via Instagram, og har blant annet spilt med Lenny Kravitz og gjestet TV-showet til Ellen DeGeneres, rapporterer BBC. Etter at hun tagget Dave Grohl i en Instagram-post, har de to utvekslet utfordringer om tromme-battle. Nå har Grohl spilt inn «noe helt spesielt» til Nandi: En ny sang, der han i store ord hyller henne «som den beste trommeslageren i verden» og at hun «alltid holder rytmen» (NTB).

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober