Hopp til innhold

Babydans-anmeldelse Årets kritikk

Beste anmeldelse av teater, musikk eller dans 2019 og er kåret. Hedda Fredly fikk prisen og et reisestipend på15 000 kroner for kritikken av en spebarnsforestilling på Dansens hus: «Lumi» er en boost for babyers selvfølelse» på Periskop.no. – Dans for spedbarn er en krevende øvelse, både for utøvere og kritikere. Denne teksten er fascinerende nær og kompetent, tilnærmingen er både grundig og åpen, mener juryen.

Fra spebarnsforestillingen Lumi på Dansens hus regissert av Dalija Acin Thelander
Foto: D. Matvejev / Dansens hus

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)