Hopp til innhold

– Toto oppløses

Totos nåværende besetning gir seg etter jubileumsturneen som markerer at de har vært aktive i 40 år, opplyser bandets gitarist Steve Lukather. Jubileumsturneen avsluttes med en konsert i Philadelphia i USA søndag. Lukather sier til Philadelphia-avisa The Morning Call at dette blir bandets siste konsert i all overskuelig fremtid. Dette er imidlertid ikke første at bandet, som ble startet i Los Angeles i 1977, har blitt oppløst. Gruppa ga seg også i 2008, men allerede to år senere ventet et comeback. Les mer om det legendariske bandet i langlesingen «Draumen om Afrika».

Toto
Illustrasjon: Marco Vaglieri / Kjersti Lofthaug / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober