Hopp til innhold

Sparket komiker Shane Gillis

«Saturday Night Live» har sagt opp komiker Shane Gillis. Det bekrefter det amerikanske humor- og underholdningsprogrammet i en uttalelse mandag. Torsdag ble det kjent at Gillis var ansatt hos SNL. Samme dag spredte tidligere videoer av komikeren seg hvor han blant annet kalte kinesere «chinks», et støtende ord brukt til å beskrive asiater. – Vi beklager at vi ikke så disse klippene tidligere, og at vår gjennomgang ikke nådde opp til vår standard, sier talspersonen. Komikeren selv la fredag ut en kommentar på Twitter hvor han skriver at han «skyver grensene, men noen ganger ikke treffer» (NTB).

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober