Hopp til innhold

NRK ut på turné i Bokekspedisjonen

15. august er det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder blir Pia Rivelsrud. – Jeg gleder meg til å reise rundt i Norge for å bli kjent med små og store steder. Dette blir en annen type «guidet tur», sier Rivelsrud. Sendingene starter torsdag 15. august kl. 1945 og sendes i tolv uker på NRK2 og på NRKTV.

Pia Rivelsrud
Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober