Hopp til innhold

Sønnen fikk farens gamle rolle

Sønnen til skuespiller James Gandolfini har fått rollen som en ung Tony Soprano i den kommende filmen basert på tv-serien «Sopranos», skriver Variety. Innspillingen av «The Many Saints of Newark» starter i april. Michael Gandolfini sier det er en ære for ham å fortsette farens rolle, og å få jobbe med filmen. Faren døde i 2013, 51 år gammel. Amerikanske manusforfattere kåret samme året serien til tidenes beste TV-serie.

Michael og James Gandolfini
Foto: Scanpix/Charles Sykes/Invision/AP/AP Photo/Matt Sayles

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober