Hopp til innhold

- Welcome to Hell

Da Hell Music Festival booket Snoop Dogg til årets festival ble det bråk i det lokale kommunestyret. Nå er imidlertid ballen lagt død.

Snoop Dogg

FÅR KOMME: Kommunestyret i Stjørdal vil ikke stikke kjepper i hjulene for Snoop Doggs konsert på Hell Music Festival

Foto: Krister Larsson / SCANPIX / SCANPIX

Rapperen Snoop Dogg er et av de store navnene på plakaten til trønderske Hell Music Festival, som varer fra 28. juni til 1. juli.

Dette har skapt kontroverser.

- Nei til narkotika

Under et møte i Stjørdal kommunestyre 14. juni, ytret Frp-representant Jorun Lundemot seg negativt mot det at Snoop Dogg var invitert til festivalen. Hun viste til at Snoop Dogg har blitt nektet innreise til Canada og knyttes sterkt til bruk av narkotika. Kommunen støtter festivalen med 160.000 kroner.

Dette skriver Trønder-Avisa .

Politikerne var delt i synet på saken, men flertallet bestemte at ordfører og rådmann skulle se nærmere på saken.

Avviser kritikken

Ordfører Johan Arnt Elverum t.h.

- WELCOME: Ordfører Johan Arnt Elverum har full tillit til avgjørelsene til festivalledelsen.

Foto: NRK

Etter et møte med festivalledelsen, ønsker derimot rådmann og ordfører nå å legge ballen død:

- Stjørdal kommune har full tillit til festivalledelsen og vi ønsker at festivalen skal utvikle seg videre, kommenterer ordfører Johan Arnt Elverum til Trønder-Avisa .

Det viste seg blant annet at Snoop Dogg aldri har vært nektet innreise til Canada.

- Udiskutabelt

- Festivalens engasjement mot narkotika er udiskutabelt. Det alle ikke vet er at Snoop Dogg står bak en rekke sosiale tiltak - blant annet finansierer han en fotballiga for vanskeligstilt ungdom i USA, påpeker festivalleder Ketil Thorvik.

Når Snoop om få dager går av flyet på Værnes, kan dermed festivalledelsen trygt utbryte følgende: ”Welcome to Hell, mr. Dogg!"

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober