NRK Meny
Normal

- Vil virke kulere enn vi er

10. januar er Uti vår hage tilbake, med 1,5 timers sending hver uke.  Det meste av det får du bare på internett.
- Serie nr. 2 må være bedre for å virke like bra, sier Harald Eia.

Bård, Harald og Atle til angrep
Foto: Fire øyne / NRK

Den første serien med Uti vår hage ble sendt i 2003 - neste uke er Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen med oppfølgeren, som består av syv frittstående episoder i hver sin genre sendt over syv uker.

- Vi forteller en hel spillefilm hver halvtimes episode, sier Harald.

- Ikke skru av guttekosen

Hver episode tar utgangspunkt i ett faktum om Norge, som at vi får stadig flere flått her i landet, men stadig færre nynorskbrukere. Og første episode, som du kan se et klipp fra her , tar for seg det faktum at ett av fem ekteskap her i landet inngås mellom en nordmann og en person av utenlandsk opprinnelse - samt at disse ekteskapene dobbelt så ofte går i oppløsning.

- Episoden åpner med en parodi på "Mars & Venus", forteller Harald, på scenen der barna kommer løpende inn mens Pia Tjelta og Thorbjørn Harr har sex.  Vi tenkte det kanskje ikke ville virke like søtt om det var et homofilt par.

- Ja, vi er litt redd for at folk skal skru av den episoden, sier Atle.

- I hvert fall de som er redd for guttekos, supplerer Bård.

Bård og Atle overraskes av barna i et intimt øyeblikk

Fra første episode: Eksempel på scene som kan støte de som er redd for guttekos

Foto: NRK

I første episode møter vi nemlig Even (spilt av Atle) som lever i et lykkelig men kjærlighetsløst ekteskap med Thomas (Bård).  Livet hans tar imidlertid en uventet vending når Even faller pladask for den svenske kjendisskuespilleren Maria (Harald).  Atle får med andre ord anledning til å kline med både Bård og Harald bare i første episode, uten at det plager ham noe særlig.

- Harald er så pen kledd ut som dame at jeg ikke tenkte på at han var mann, sier Atle.  Han er nesten 'out of my league'!

- Det betyr at jeg tar hva som helst, legger han til litt mer alvorlig, og sender oss et blikk som understreker at det er viktig for ham å få nettopp dette med i artikkelen.

Trippelt opp på internett

Når de nye halvtimes episodene med Uti vår hage sendes, vil det i tillegg være en hel times sending etter programmet, som bare vises i nett-TV.  Her vil Bård, Harald og Atle svare på spørsmål fra seerne, fortelle mer om episoden som nettopp er blitt vist og vise andre videoklipp.

- Alle episodene er opprinnelig på 40 minutter, så det er mange ting vi har måttet klippe bort som vil vises her, sier Harald.

Helt hvordan sendingene blir - annet enn at det blir visse problemer med bufring - er det imidlertid ingen av dem som vet.

- Her får vi se hvor ungdommelige vi egentlig er, sier Atle, dette blir vårt Mess TV.

- Vi vil jo gjerne fremstå som kulere enn vi er, innrømmer Harald.  Vi er litt redd for at folk skal oppdage at vi ikke renner over av vittigheter hele tiden.

Også Bård er redd for å avsløres i en time med dårlig planlagt, direktesendt TV.

- Kanskje folk skjønner at jeg egentlig bare er litt feit, og det er Atle også, sier han.