Hopp til innhold

- Vil være seksuelt tilgjengelige

Tar p-piller kontinuerlig for å slippe menstruasjon. Helsesøstre er bekymret for unge jenter.

Rumpe

Unge jenter ønsker i stigende grad å unngå menstruasjon, forteller helsesøstre.

Foto: lev dolgachov

- Jentene som ønsker p-piller, er fra 14-årsalderen, men de fleste er 16 år eller eldre, sier helsesøster Mildrid Stien ved Asker videregående skole til Dagens Medisin.

Vil slippe

Et økende antall unge jenter ønsker å ta p-piller kontinuerlig, uten en uke pillefri i måneden. Helsesøstre fra Akershus diskuterte saken på sitt fagforum nylig.

- Vi merker at jentene i økende grad ber om p-piller for å slippe menstruasjon. Spesielt er det de yngste jentene som har denne begrunnelsen for å ønske p-piller, forteller Stien.

Klesmote

Flere av jentene viser til at klesmoten med trange bukser og lavt liv der trusen gjerne skal stikke opp over buksekanten, går dårlig sammen med bind. Andre har medisinske grunner som sterke blødninger eller smerter.

Enkelte av helsesøstrene opplever også at jentene har et ønske om å være seksuelt tilgjengelige hele tiden.

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB