Hopp til innhold

- Viet sitt liv til musikken

Robert Burås, gitarist i Madrugada, ble torsdag kveld funnet død.

Robert Burås

Madrugada-gitarist og My Midnight Creeps-frontmann Robert Burås døde torsdag, 31 år gammel.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Gitaristen og låtskriveren, også kjent som frontfigur i bandet My Midnight Creeps, ble 31 år gammel.

Ikke mistenkelig

Burås skal ha blitt funnet i sin egen leilighet i Oslo, og Politiet fikk melding om dødsfallet kl. 21.15 torsdag kveld.

Jostein Plassen ved krimvakta i Oslo Politidistrikt sier til NRK at det ikke er noen mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet.

- Viet sitt liv til musikken

I en pressemelding skriver de to andre medlemmene i Madrugada, Sivert Høyem og Frode Jacobsen, sammen med bandets plateselskap og management følgende:

- Robert viet sitt liv til musikken. Det siste året brukte han til sitt band My Midnight Creeps, samt låtskriving og innspilling av et nytt Madrugada-album. Robert gikk bort i en tid da han var på sitt mest kreative. Gjennom det han har gjort på plate, og fra scenen i inn- og utland har han satt et evig preg på norsk rockhistorie.

Bandkollegene skriver videre at alle som kjente og jobbet sammen med Robert Burås vil huske ham som et generøst og varmt menneske som levde og åndet for musikken.

- Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt. Robert vil alltid være en del av oss, og han vil alltid være savnet.

Opplevde stor suksess

Burås var gitarist og låtskriver i Madrugada i 12 år. Bandet tok Norge med storm da de ga ut "New Depression EP" i 1999. Siden har de hatt stor suksess med sine 5 album, fra debuten "Industrial Silence" i 1999 og til 2005-suksessen "Live at Tralfamadore", som lå på førsteplass på VGs albumliste i 11 uker sammenhengende.

Stokmarknes-bandet har mottatt hele 5 Spellemannspriser, og tok storeslem under 2005-utdelingen da de i tillegg ble kåret til Årets Spellemann og vant årets låt for "Lift me" som de gjorde sammen med Ane Brun.

Madrugada

Madrugada, fra v. Robert Burås, Sivert Høyem og Frode Jacobsen.

Foto: NRK / NRK

Skulle opptre

Burås var også frontfigur i den norske supergruppen My Midnight Creeps, som i tillegg består av blant annet gitarist Alex Kloster-Jensen (tidligere Ricochets) og trommeslager Anders Møller, kjent fra Euroboys. Bandet har utgitt to album, "My Midnight Creeps" (2005) og "Histamin" som ble utgitt tidligere i år. I januar i år viste Lydverket på NRK et intervju med Burås om sideprosjektet.

My Midnight Creeps skulle etter planen opptre på Stavernfestivalen fredag og på Midnattsrock i Lakselv lørdag.

My Midnight Creeps

My Midnight Creeps

Foto: Stian Andresen

Madrugadas offisielle nettsider

My Midnight Creeps' offisielle nettsider

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)