Hopp til innhold

Røyksopp med uflatterende musikkvideo

– Vi eksponerer litt bilring og dårlig hårfeste. Slik beskriver Røyksopp-medlem den ferske musikkvideoen av låta «Never Ever».

Da Röyksopp ga ut albumet «The Inevitable End » for to år siden, annonserte de i samme slengen at det var deres siste. For i stedet for album skulle vi få musikk i andre formater og fasonger. Etter det har de laget Dagsrevyens nye vignett, musikk til en Star Warsinspirert plate og teater, og nå er videoen til låten «Never Ever» som de gjør sammen med Susanne Sundfør.

Röyksopp

Torbjørn Brundtland og Svein Berge i Röyksopp samarbeider med Susanne Sundfør i sitt seneste prosjekt.

Foto: Svein Andersen

– Nå når vi er ferdige med det tradisjonelle albumet, gir det oss muligheten til å gjøre ting som dette. Denne låten er en engangsforeteelse fra vår side, sier Svein Berge i Röyksopp.

Kommenterer selfiesamfunnet

Den nye videoen er lagt til et fiktivt tidlig 80-tall, og den er en kommentar til selfiesamfunnet og alt det perfekte.De opplever at det er mer interessant å vise flere sider av seg selv, så de velger å fremstille oss selv mindre flatterende, fremfor den mer opplagte retusjerte utgaven der man skal fremstå som litt sexy, litt klok, litt kjeltring i en pakke, sier de to.

– Vi eksponerer litt bilring, dårlig hårfeste og vi er usminket i denne videoen. Vi får en ekstra gusten glans i ansiktet, sier Berge.

De vil likevel ikke kalle det et oppgjør med sosiale medier, men de ønsker å velge sin vei. De er ikke aktive på sosiale medier, og det er en avgjørelse de tok tidlig.

Vil jobbe mer med film

Denne singelen er som et soundtrack til videoen, forklarer de. Slik blir det et fullendt prosjekt allerede med en låt, forklarer Torbjørn Brundtland og Svein Berge i duoen.

- Slik kommer vi til å fortsette, det kan bli en låt, en EP, men tematikken kan være veldig konsentrert og vi slipper å lage tolv låter innenfor samme tematikk. Vi kan gå videre når vi synes at vi har gjort akkurat den riktige mengden, sier Berge. De sier at de ønsker å jobbe mer med film før de takker av.

God tid og masse penger

De tror at mye penger og tid er viktige årsaker til at Norge har fått internasjonale suksesser som Kygo, og at nordmenn gjør det så bra innen sjangrene elektronika og EDM

- Det er jo en kunstnermyte at de som har det trangest, skaper noe stort inne kunsten. Det stemmer i vårt tilfelle, for vi hadde veldig lite å rutte med i starten. Men generelt skal du ha midler om du skal få til noe som høres bra ut. Det er klart det hjelper for Norge som nasjon at folk har masse computere og utstyr, sier Brundtland.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)