NRK Meny
Normal

- Vi er seriegeeks!

Duoen bak «Mammon» er klare for mer kritikk, men ikke spoilerspekulasjoner. Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen bretter opp ermene og møter seerne i direkte dialog under og etter kveldens episode.

Serieuniverset

«Serieuniverset» tar for seg «Mammon» spesielt og tv-serier generelt de neste mandagene.

Foto: NRK

Like etter «Mammon»-episodene sender NRK nett-tv-programmet «Serieuniverset», som skal ta for seg publikumsreaksjoner og gjester i Store Studio.

Og før, under og etter kveldens episode er brødrene Eriksen som har laget serien på sosiale medier og svarer de som lurer på noe.

- Klart vi har lyst å være en del av seriediskusjonen her i landet, sier manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen. - Vi er seriegeeks!

Hva er favorittseriene?

- Den første sesongen av «Forbrytelsen» er en av de beste thrillerseriene som er laget på verdensbasis! «State of Play»! «Damages». «Riket», definitivt. Og så var jo Bergman tidlig ute med «Fanny og Alexander». Tre garanterte skandinaviske på topplista mi.

Selv om over en million har sett første episode og dere har fått mange positive tilbakemeldinger, har dere også fått hard kritikk, blant annet i Aftenposten, er dere klare for mer?

Gjermund Stenberg Eriksen

Gjermund Stenberg Eriksen og broren Vegard har jobbet med thrillerserien «Mammon» siden 2005.

Foto: Privat

- Jeg er veldig klar for spørsmål fra seerne og gjerne faglig begrunna kritikk, poengterer Gjermund Stenberg Eriksen.

- Vi gleder oss til å diskutere med folk som liker å se serier. Det er jo et bra miljø for seriediskusjoner i Norge, med blant annet Op5, Serienytt og det nye Serieuniverset til NRK. Vi trives nok bedre nede i kommentarfeltene der enn på Twitter, som aldri stikker dypt. Der er mange kompetente folk der ute, som har et eget vokabular for å snakke om tv-serier - som snakker om subplots, episode- og sesongstrukturer, og hvordan vi med åpne øyne lar oss lure.

Bli med og snakk om «Mammon» på Facebooksiden til «Serieuniverset» eller med @NRKserie på Twitter.

Mikal Olsen Lerøen er programleder. Lena Kristin Ellingsen fra «Himmelblå» er blant gjestene og Kristoffer Hivju kommer for å snakke om Game of Thones´ neste sesong.