Hopp til innhold

- Van Halen er i studio

For første gang på 26 år skal Van Halen gi ut plate med David Lee Roth på vokal. Deretter blir det turné.

I 2007 ble David Lee Roth gjenforent med Van Halen på turné

I 2007 ble David Lee Roth gjenforent med Van Halen på turné. Nå blir det ny plate.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS

Van Halen, 1984, Jump

Albumet «1984», som blant annet inneholdt monsterhiten «Jump» var det siste Van Halen-albumet med David Lee Roth på vokal.

Foto: Albumcover

Mange rockefans over hele verden ville trolig sett fram til et gjenforent Van Halen med den opprinnelige besetningen og ikke minst David Lee Roth bak mikrofonen, også utenfor USA.

Nå ser drømmen ut til å bli virkelighet.

Første album på ti år

I følge avisa The Telegraph er Van Halen i studio for å spille inn sitt første album på mer enn ti år, og klare for å igjen legge ut på turné.

Dette vil bli det første albumet der den opprinnelige vokalisten David Lee Roth bekler vokalen, siden albumet «1984» som kom ut for 26 år siden.

Sangeren ble gjenforent med bandet under en turné i 2007 og deretter har fansen ventet i spenning på om det ville skje noe mer.

Flere vokalister

- (Van Halen) er for tiden I studio og spiller inn et album med David Lee Roth for utgivelse i 2011, heter det i en uttalelse fra bandet.

Siden bandet ble dannet i 1972 har de hatt en rekke forskjellige vokalister som erstatning for Roth, med Sammy Hagar som den mest markante «vikaren».

På bandet siste utgivelse – «Van Halen III» fra 1998 hadde de med Gary Cherone på vokal.


Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB