- Van Halen er i studio

For første gang på 26 år skal Van Halen gi ut plate med David Lee Roth på vokal. Deretter blir det turné.

I 2007 ble David Lee Roth gjenforent med Van Halen på turné

I 2007 ble David Lee Roth gjenforent med Van Halen på turné. Nå blir det ny plate.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS

Van Halen, 1984, Jump

Albumet «1984», som blant annet inneholdt monsterhiten «Jump» var det siste Van Halen-albumet med David Lee Roth på vokal.

Foto: Albumcover

Mange rockefans over hele verden ville trolig sett fram til et gjenforent Van Halen med den opprinnelige besetningen og ikke minst David Lee Roth bak mikrofonen, også utenfor USA.

Nå ser drømmen ut til å bli virkelighet.

Første album på ti år

I følge avisa The Telegraph er Van Halen i studio for å spille inn sitt første album på mer enn ti år, og klare for å igjen legge ut på turné.

Dette vil bli det første albumet der den opprinnelige vokalisten David Lee Roth bekler vokalen, siden albumet «1984» som kom ut for 26 år siden.

Sangeren ble gjenforent med bandet under en turné i 2007 og deretter har fansen ventet i spenning på om det ville skje noe mer.

Flere vokalister

- (Van Halen) er for tiden I studio og spiller inn et album med David Lee Roth for utgivelse i 2011, heter det i en uttalelse fra bandet.

Siden bandet ble dannet i 1972 har de hatt en rekke forskjellige vokalister som erstatning for Roth, med Sammy Hagar som den mest markante «vikaren».

På bandet siste utgivelse – «Van Halen III» fra 1998 hadde de med Gary Cherone på vokal.


Kulturstrøm

  • Kan bli «Årets nykommer»

    – Jeg vil ikke at folk skal tenke på alderen min, sier Emma Steinbakken (16) om suksessen, til NRK P3. Artisten er nominert til «Årets nykommer» under musikkprisutdelingen P3 Gull neste lørdag.

    Emma Steinbakken
    Foto: P3 / NRK