- Tidenes største i Nord-Norge

Rapstjernen 50 Cent kommer til Døgnvillfestivalen i Tromsø. Han har aldri vært lengre nord.

50 Cent

50 Cent kommer til Nord-Norge for første gang.

Foto: Scanpix

- Vi har aldri tidligere hatt en større verdensstjerne på besøk i byen, eller landsdelen for den del. Og det er jo nesten absurd at han tar turen til lille Tromsø, sier en strålende fornøyd festivalsjef, Hogne Rundberg, i en pressemelding.

Eneste i Norden

Festivalen blir det eneste stedet den beryktede rapstjernen 50 Cent besøker i Norden denne sommeren.

- Kontrasten til Tromsøs Kardemomme by-stemning blir stor når man vet at han ble skutt ni ganger i år 2000, og siden har vært fulgt konstant av livvakter, fortsetter Hundberg.

Fra før har Døgnvillfestivalen bekreftet artister som Travis, Kaizers Orchestra, Madcon, Ida Maria og Knutsen & Ludvigsen, men kan altså sette et internasjonalt stornavn på toppen av plakaten.

- Forbeholdt festivalen sørpå

- Internasjonale superstjerner har hittil vært forbeholdt de store festivalene sørpå, med 50 Cent får det nordnorske publikummet endelig noe liknende, sier Rundberg.

Totalt i karrieren sin har 50 Cent solgt nærmere 40 millioner album og melder gjennom sitt management at han gleder seg til å besøke Tromsø, som artistens nordligste opptreden noensinne.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix
  • Ingen konserter i Borggården

    Det blir ingen konserter i Borggården under Olavsfestdagene i Trondheim i sommer. Det betyr at konsertene med Manic Street Preachers, Ole Paus og Motorpscyho, Aurora, Iris, Kari Bremnes og Trondheim Symfoniorkester, blir avlyst. Det opplyser arrangørene fredag formiddag.