Hopp til innhold

- Tidenes største i Nord-Norge

Rapstjernen 50 Cent kommer til Døgnvillfestivalen i Tromsø. Han har aldri vært lengre nord.

50 Cent

50 Cent kommer til Nord-Norge for første gang.

Foto: Scanpix

- Vi har aldri tidligere hatt en større verdensstjerne på besøk i byen, eller landsdelen for den del. Og det er jo nesten absurd at han tar turen til lille Tromsø, sier en strålende fornøyd festivalsjef, Hogne Rundberg, i en pressemelding.

Eneste i Norden

Festivalen blir det eneste stedet den beryktede rapstjernen 50 Cent besøker i Norden denne sommeren.

- Kontrasten til Tromsøs Kardemomme by-stemning blir stor når man vet at han ble skutt ni ganger i år 2000, og siden har vært fulgt konstant av livvakter, fortsetter Hundberg.

Fra før har Døgnvillfestivalen bekreftet artister som Travis, Kaizers Orchestra, Madcon, Ida Maria og Knutsen & Ludvigsen, men kan altså sette et internasjonalt stornavn på toppen av plakaten.

- Forbeholdt festivalen sørpå

- Internasjonale superstjerner har hittil vært forbeholdt de store festivalene sørpå, med 50 Cent får det nordnorske publikummet endelig noe liknende, sier Rundberg.

Totalt i karrieren sin har 50 Cent solgt nærmere 40 millioner album og melder gjennom sitt management at han gleder seg til å besøke Tromsø, som artistens nordligste opptreden noensinne.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober