NRK Meny
Normal

- The Boss blir storselger

Plateselskapet regner med å selge minst 55.000 av «Magic», men blir ikke overrasket om den passerer 100.000 solgte eksemplarer. 1. oktober kommer det nye albumet fra Bruce Springsteen.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen forventes å selge mange eksemplarer av albumet «Magic».

Foto: Jeff Christensen / AP

Her i Norge ble Oslo Spektrum-konserten til Bruce Springsteen utsolgt på 6 minutter . Da 10.000 billetter til hans konsert i Belfast ble lagt ut i dag, forsvant de i følge BBC på 8 minutter . Bare en halv time etterpå lå noen av de på nettauksjonen e-bay til 999 pund.

Fortsatt vital

Det sier litt om en den 58 år gamle artisten, som aldersmessig kanskje burde være på vei over middagshøyden. Men The Boss er fortsatt en vital billett- og plateselger både for et yngre og et eldre publikum.

I Belfast solgte Springsteen 20 billetter i sekundet og slo dermed den gamle rekorden, satt av Oasis i 2005, for raskt salg til spillestedet the Odyssey.

Når Bruce Springsteen-albumet «Magic» slippes 1. oktober i Norge, er målet å selge 55.000 eksemplarer før jul - og det muligens uten TV-annonsering.

Håkon Moslet, Musikksjef P3

Musikksjef i NRK P3, Håkon Moslet, mener Springsteen er blitt renvasket for påstandene om at han er en gammel gubbe.

Foto: NRK

Står sterkt i Norge

Ifølge FaroJournalen blir imidlertid ikke plateselskapet Sony BMG overrasket om Springsteen og The E Street Band selger 100.000, så sterkt står den amerikanske veteranen her til lands.

Etter det massive salget av «We Shall Overcome - The Seeger Sessions» på 170.000 eksemplarer, og en god start for Springsteens første låt ut «Radio Nowhere», som 8.000-12.000 VG-lesere lastet ned gratis og som er A-listet i P3, vurderer de nå droppe fjernsynsreklame.

- Om vi kan klare å selge masse plater uten TV-annonsering, er ikke det så dumt, sier markedssjef Ditlef Jacobsen i Sony BMG til bransjebladet.

- Uvanlig for P3

Musikksjef Håkon Moslet i NRK P3 bekrefter at det er uvanlig at ungdomskanalen A-lister en så «gammel» artist som Bruce Springsteen - som er 57 år, men at det likevel er helt riktig.

- Unge folk er generelt vennligsinnede overfor rockhistorien og «gamle» artister, mener Moslet, og sier at Springsteen er blitt renvasket for påstandene om at han er en gammel gubbe, sier han til NTB.

Bruce Springsteen & The E Street Band kommer til Oslo Spektrum 4. desember. Dette er første album de gir ut sammen siden «The Rising» fra 2002.

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.