NRK Meny
Normal

- Synger julesanger i dusjen

Trønderne i D.D.E. er neste band ut til å lage juleplate for Frelsesarmeen.

D.D.E. spiller inn juleplate for Frelsesarmeen i Jakobs Kirke i Oslo.

D.D.E. spiller inn juleplate for Frelsesarmeen i Jakobs Kirke i Oslo.

Foto: Frelsesarmeen

Jan Werner Danielsens siste plateutgivelse

Jan Werner Danielsens siste plateutgivelse - som var for Frelsesarmeen, ble også fjorårets mest solgte album.

Foto: Frelsesarmeen

Det har etter hvert blitt en tradisjon at kjente norske band og musikere stiller opp og lager. I fjor var det avdøde Jan Werner Danielsens julesanger som ga klingende mynt i kassa for frelsessoldatene. Og plata solgte svært godt – over 125.000 eksemplarer.

Vil skape god julestemning

- I år håper vi at folk igjen vil støtte oss, og dessuten skape god julestemning i huset med D.D.E.s juleplate, sier Andrew Hannevik, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, i en pressemelding.

Når man skal lage juleplate er det vanlig å gjøre dette om sommeren, i god tid for å gjøre ferdig produktet til lansering før høytiden. Derfor er Bjarne Brøndbo og resten av bandet i Jakobs Kirke i Oslo i disse dager, der plata spilles inn under ledelse av produsent Erik Hillestad.

Kjente og kjære

I følge Bjarne Brøndbo vil bandet ta for seg kjente og kjære julesanger, og kle dem i umiskjennelig D.D.E-drakt.

- Det er også godt mulig at splitter nytt, sjølskrevet materiale kommer med, sier sangeren som også avslører at han synger julesanger i dusjen for å komme i riktig stemning.

D.D.E. har vært trofaste støttespillere for Frelsesarmeen i mange år, noe det settes stor pris på.

- De er med på å skaffe midler til å hjelpe flere, og dessuten sette fokus på at noen faktisk trenger en håndsrekning her i landet, sier Hannevik. I fjor sa Brøndbo følgende fra scenen da bandet spilte ved julegryta i Oslo:

- Ikke bare for tull og tøys

- Vi blir veldig takknemlige hvis dere putter penger på grytene. Vi står ikke her bare for tull og tøys, men for å gi en støtte til Frelsesarmeens arbeid for dem som har det kanskje aller vanskeligst i samfunnet.

Nå trår bandet i litt ekstra ved å spille inn en hel plate for hjelperne og spiller også konsert når høytiden nærmer seg.

- Vi gleder oss til å se D.D.E. opptre både på grytekonsert, og dessuten Frelsesarmeens årlige julekonsert i Oslo konserthus 30. november, 1. søndag i advent, forteller Hannevik.

D.D.E. spiller inn juleplate for Frelsesarmeen i Jakobs Kirke i Oslo.

D.D.E. og Andrew Hannevik i Jakobs Kirke.

Foto: Frelsesarmeen

Flere kulturnyheter