Hopp til innhold

- Rarere og sjukere humor

Bård og Haralds nye talkshow ”Storbynatt” har premiere i kveld. – Vi skal lage rarere og sjukere tv, sier duoen.

Video Bård Tufte Johansen og Harald Eia om Storbynatt

VIDEO: Bård Tufte Johansen og Harald Eia om 'Storbynatt'. Fra innspillinga av piloten.

Etter mye forhåndsomtale er det i kveld klart for premiere på Bård Tufte Johansen og Harald Eias nye humortalkshow «Storbynatt».

– Endelig er vi tilbake. Vi håper vi skal klare å lage rarere, sjukere og mer overraskende humor enn andre, sier duoen.

Stuntreporteren Josef

En av gjengangerne i «Storbynatt» er stuntreporteren Josef. I første sending møter han feministene Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth – utkledd som reporter fra den muslimske tv-kanalen Al-Arabiya.

Video Pilotsending: Storbynatt

VIDEO: Stuntreporter Josef stuntintervjuer feministene Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth. Fra pilotopptaket.

- Josef er vår nye mann. Vi har selv fått så mange føflekker og er blitt så skada, så vi måtte ha inn noen unge folk som ser bra ut, sier gutta om reporteren som har ansvaret for ”innvandrer- og integreringsspørsmål i redaksjonen”.

- Enorm fallhøyde

Det er gått to år siden sist vi så Eia og Tufte Johansen sammen på NRK-skjermen. Da var det med novelleserien «Ut i vår hage 2». Siden har komikerduoen brutt ut fra NRK og starta produksjonsselskapet Funkhauser.

– Fallhøyden er enorm, men det trives vi med. Vi har hatt det helt siden «Lille lørdag», så det har vi lært å leve med, sier Tufte Johansen.

– Frykt er en undervurdert motivasjonsfaktor. Da jobber man enda hardere. Vi vant andre verdenskrig på frykt, og kommer til å vinne seerne på frykt, supplerer Eia.

Sterk konkurranse

Norske tv-kanaler satser i stor grad på egenprodusert humor. «Radioresepsjonen på tv» har fått mye omtale og gode seertall, og TV2-suksessen «Torsdag kveld fra Nydalen» har samme sendetid som Storbynatt.

Johansen og Eia tror den sterke konkurransen vil virke skjerpende for dem.

- Det var en periode på 2000-tallet hvor vår største humorkonkurrent var «Norge rundt». Det er gøy å se at det er kommet mange nye komikere. Det er litt dustete at vi går opp mot «Torsdag kveld fra Nydalen», men det vil bare gjøre at vi må skjerpe oss og gjøre humoren tydeligere, sier komikerduoen.

Bård Tufte Johansen og Harald Eia sammen med stuntreporter Josef

Bård Tufte Johansen og Harald Eia sammen med stuntreporter Josef.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)