- Rarere og sjukere humor

Bård og Haralds nye talkshow ”Storbynatt” har premiere i kveld. – Vi skal lage rarere og sjukere tv, sier duoen.

Video Bård Tufte Johansen og Harald Eia om Storbynatt

VIDEO: Bård Tufte Johansen og Harald Eia om 'Storbynatt'. Fra innspillinga av piloten.

Etter mye forhåndsomtale er det i kveld klart for premiere på Bård Tufte Johansen og Harald Eias nye humortalkshow «Storbynatt».

– Endelig er vi tilbake. Vi håper vi skal klare å lage rarere, sjukere og mer overraskende humor enn andre, sier duoen.

Stuntreporteren Josef

En av gjengangerne i «Storbynatt» er stuntreporteren Josef. I første sending møter han feministene Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth – utkledd som reporter fra den muslimske tv-kanalen Al-Arabiya.

Video Pilotsending: Storbynatt

VIDEO: Stuntreporter Josef stuntintervjuer feministene Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth. Fra pilotopptaket.

- Josef er vår nye mann. Vi har selv fått så mange føflekker og er blitt så skada, så vi måtte ha inn noen unge folk som ser bra ut, sier gutta om reporteren som har ansvaret for ”innvandrer- og integreringsspørsmål i redaksjonen”.

- Enorm fallhøyde

Det er gått to år siden sist vi så Eia og Tufte Johansen sammen på NRK-skjermen. Da var det med novelleserien «Ut i vår hage 2». Siden har komikerduoen brutt ut fra NRK og starta produksjonsselskapet Funkhauser.

– Fallhøyden er enorm, men det trives vi med. Vi har hatt det helt siden «Lille lørdag», så det har vi lært å leve med, sier Tufte Johansen.

– Frykt er en undervurdert motivasjonsfaktor. Da jobber man enda hardere. Vi vant andre verdenskrig på frykt, og kommer til å vinne seerne på frykt, supplerer Eia.

Sterk konkurranse

Norske tv-kanaler satser i stor grad på egenprodusert humor. «Radioresepsjonen på tv» har fått mye omtale og gode seertall, og TV2-suksessen «Torsdag kveld fra Nydalen» har samme sendetid som Storbynatt.

Johansen og Eia tror den sterke konkurransen vil virke skjerpende for dem.

- Det var en periode på 2000-tallet hvor vår største humorkonkurrent var «Norge rundt». Det er gøy å se at det er kommet mange nye komikere. Det er litt dustete at vi går opp mot «Torsdag kveld fra Nydalen», men det vil bare gjøre at vi må skjerpe oss og gjøre humoren tydeligere, sier komikerduoen.

Bård Tufte Johansen og Harald Eia sammen med stuntreporter Josef

Bård Tufte Johansen og Harald Eia sammen med stuntreporter Josef.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Nederlenderne elsker Harstad

  Romanen «Max, Mischa & Tetoffensiven» av Johan Harstad kommer i et tiende opplag og nærmer seg et totalopplag på 30.000 bøker i Nederland, melder Gyldendal forlag. Boka ble også løftet fram i bokpanelet i det populære talkshowet DWDDs siste sending, som den beste boka bokpanelet hadde lest, og som perfekt karantenelesning.

  Bokpanelet i det nederlandske talk showet DWDD med Johan Harstads roman Max, Mischa og Tetoffensiven
  Foto: Johanne Jomisko de Figueiredo / Gyldendal
 • Virusbokforfatter sterkt kritisk

  Max Brooks, forfatteren av romanen «World War Z», som også ble en storfilm, sier USA har vært fullt rustet til å takle koronaepidemien, i programmet Fresh Air på NPR. Brooks er sterkt kritisk til hvor sen den føderale regjeringen har vært til å agere. Forfatteren mener også at hele pandemien kunne vært unngått, hvis Kinas myndigheter ikke hadde lagt lokk på virusutbruddet i starten. I «World War Z» kommer et virus fra Kina som gjør folk til zombier, og i arbeidet med flere bøker om smitte har Brookes gjort grundig research på smitteutbrudd og på USAs responsmuligheter.

  Filmplakaten til World War Z, med Brad Pitt
  Foto: UiP
 • Tiger King-Joe tatt i juks

  Fans av serien «Tiger King: Mord, kaos og galskap» er skuffet over at hovedpersonen Joe Exotic (t.h. i bildet) ikke synger og spiller selv i serien, skrive The Mirror. True crime-serien er en av de mest populære på Netflix for tiden. Tigerpark-eieren Joe Exotic opptrer med sang og gitarspill, men det er egentlig The Clinton Johnson Band som står for musikken. De håper nå på et gjennombrudd, skriver TMZ.

  Joe Exotic fra Netflix-serien Tiger King, sammen med en tiger (t.v.)
  Foto: Netflix