NRK Meny
Normal

- Sondre Lerche kan få Oscar

- Har filmen potensial til å kunne konkurrere om Oscar? Ikke egentlig. Men musikken.

Sondre Lerche

Sondre Lerche, her på premieren for filmen «Dan in Real Life» i LA, sammen med kona Mona Fastvold i forrige uke.

Foto: Chris Pizzello / AP

Den romantiske komedien «Dan in Real Life» her ikke premiere på norske kinoer før 18. januar. Men filmen har allerede fått en god mottakelse i USA med 1,2 millioner besøkende første helg.

- Kan ha potensial

Selve filmen vil trolig ikke være med og kjempe om å få noen Oscar-statuett, men en blogger i LA Times (NRK.no tar ikke ansvar for innholdet i eksterne lenker) mener Sondre Lerches musikk kan ha potensial til det, melder VG Nett.

«Har filmen potensial til å kunne konkurrere om Oscar for beste film? Ikke egentlig. Men originalmusikken, komponert av artist og låtskriver Sondre Lerche, har en sjanse i kampen om beste originallåt», mener blogger Todd Martens.

Tidligere Billboard-redaktør

Martens har tidligere vært medredaktør i musikkmagasinet Billboard og tror musikken har en sjanse i konkurransen om filmen blir en kassasuksess.

Lydverket gir filmmusikken karakteren fire av seks på sin skala, og skriver i sin anmeldelse at musikken «med Hollywood luskende i kulissene kunne blitt langt mer pregløst».

Bloggeren Todd Martens er ingen fan av Sondre Lerches musikk, og mener faktisk at musikkens er filmens eneste «store svakhet». Likevel understreker han at han mener filmens musikk kan ha potensial til å gå hele veien til topps som vinner av prisen for beste filmmusikk.

Nominasjoner i januar

Peter Hedges er regissør for filmen, og det var han som plukket ut Lerche til å lage musikken.

Nominasjonene til neste Oscar-utdelinger skjer i januar, mens selve showet går av stabelen søndag 24. februar neste år.

Kulturstrøm

  • «9 to 5»-oppfølger

    Skuespillerveteran Jane Fonda bekrefter ifølge People.com at det kommer en oppfølger til filmklassikeren «9 to 5» fra 1980, med Fonda selv, Lily Tomlin og Dolly Parton i rollene.

    Lily Tomlin, Jane Fonda and Dolly Parton laugh at special editon DVD release party of "9 to 5" in Hollywood
    Foto: Fred Prouser / Reuters
  • Steinbrudd i Østfold fredet

    Riksantikvaren har fredet steinbruddet Store Råholmen i Østfold. Steinbruddet hadde en spesiell rolle under 2. verdenskrig. På holmen står fremdeles 260 ferdige blokker, hogd på bestilling til Hitlers påtenkte seiersmonument i Berlin.