NRK Meny
Normal

- Skal ikke se programmet med pappa

De tre programlederne i NRK-serien «Trekant» lover et morsomt program som blir såpass flaut at de ikke vil se det med familien.

Trekant

«Trekant»-gjengen mener at sex ikke nødvendigvis trenger og tas så alvorlig.

Foto: Ole Kaland / NRK

Trekløveret «Trekant» har fått smake kritikken lenge før programmet kommer på TV. Men skal man tro programlederne, er det såpass mye humor i «Trekant» at det bør dempe de kritiske røstene.

– Kritikerne er ikke klar over at dette faktisk er et ganske morsomt og lite høytidelig program. Dette gjør at det seksuelle i stor grad blir ufarliggjort, forteller Thomas.

– Vi blir plassert i mange ubehagelige situasjoner og det er ikke mulig å takle dem uten å se humoristisk på det. I hvert fall i ettertid, ler han.
Men Thomas (19), Pia (21) og Marie (18) blir satt i mange uvante situasjoner i løpet av serien og det er ikke alle situasjonene som har vært like komfortable.

– Den merkeligste opplevelsen var når jeg måtte på kurs i tantrisk sex. Da måtte jeg ta del i en slags seksualopplæring med et ektepar som utfoldet seg temmelig fritt. Vi danset til bongotrommer og drev med pusteøvelser. Det var på alle måter en merkelig opplevelse og veldig flaut, forteller Marie til NRK.no.

Var aldri i tvil

Trekant

Marie, Thomas og Pia i Trekant.

Foto: Ole Kaland/NRK / NRK

Selv om programmet byr på mye rødming og mange pinlige øyeblikk, var ingen av de tre i tvil når de fikk spørsmål om å bli med.

– Jeg bare jublet og måtte spørre opp igjen sikkert fem ganger om det virkelig var sant. Det var selvsagt litt skummelt også, men jeg har ikke angret et sekund på at jeg sa ja, forteller Pia mens de to andre gir sine samtykkende nikk.

– Ikke «Big Brother»

Å se seg selv på TV blir en ny opplevelse og ingen av de tre er helt forbredt på hva som kan vente.

– I starten var jeg helt sikker på at jeg ikke skulle se meg selv på TV, men nå er jeg litt mer innstilt på det. Men jeg må nok se det sammen med mamma eller noen gode venner uten å dø av flauhet, sier Pia.

– Ja, det er i hvert fall helt uaktuelt å se det med pappa eller noen overbeskyttende brødre, legger Marie til.

– For min del kommer det til å gå helt greit, erklærer Thomas. – Vi er jo ikke i en situasjon der vi skal bli hengt ut. Programmet blir ikke noe bedre av å sette oss i et dårlig lys. Dette er ikke «Big Brother», her har vi jo faktisk regissøren på laget vårt.
Et program med potens

Ingen får bli med hjem

Programlederne forteller at de har lært mye om sex serien. Men med lærdom følger ansvar. Og ikke minst moralske dilemmaer.

– Jeg merker jo at enkelte blir litt ekstra interesserte i meg når jeg forteller hva jeg jobber med for tiden. Og det kan jo være en fin måte å få prøvd ut erfaringen fra «Trekant » på fritiden, spøker Thomas.

– Jeg ville nok aldri dratt med meg noen hit til kollektivet hvor vi bor under innspillingen. Jeg ville nok vært usikker på hvorfor personen ville bli meg hjem. Liker han meg eller bare syns det er spennende at jeg er på TV, spør Pia.

– Det kan også hende at nye partnere har ekstra store forventninger til hva som skjer i senga når man er med på et slikt program. Det kan jo bli prestasjonsangst av mindre, legger Marie til.

Mange raringer på audition

Ingen av de tre kjente hverandre fra før, men alle er svært fornøyde med samboerforholdet.

– Det var mange raringer og ekstreme personligheter på audition som var veldig opptatte av å formidle de mest intense sexopplevelsene sine. Jeg er kjempeglad for at jeg slapp å bo med noen av dem, det går en grense for hvor intim man skal være i en slik setting, forteller Pia.

– Vi ble jo litt kjent alt på auditionen, så vi stilte ikke helt på bar bakke når vi flyttet inn sammen. Men det har gått utrolig bra. Det eneste problemet jeg kommer på er at Thomas lar dolokket stå oppe og kaster epleskrotter i dusjen. Men til gjengjeld er han flink på kjøkkenet, så det veier opp for uvanene, erklærer Marie.

– Det kan jo være godt med litt alenetid og vi henger ikke oppå hverandre hver eneste kveld. Men vi trives godt sammen og har like godt en filmkveld hjemme som å dra ut hver for oss for å finne på noe, mener Thomas.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.

Flere kulturnyheter