NRK Meny
Normal

- Røst er kjempesexy

Alex ser entusiastisk på Ragnhild. - Hvorfor det? spør hun. – Fordi stedet er så flatt, også buler fjellene opp rundt!

Lofotfiske ved Røst
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Ragnhild og Alex har akkurat lansert temaet ”sexy tettsteder” for Pepper & pasjons lyttere. - Hvor i Norge finner vi de mest sexy tettstedene? spør Alex. Røst i Lofoten er en het kandidat, mener han.

Alex Rosén på Citadelløya

Alex Rosén har reist mye rundt i Norge, og sier han har vært på mange sexy steder. Her er han på Citadelløya i Stavern.

Foto: Øivin Utne Heiser

Hva er et sexy tettsted?

Han innrømmer at spørsmålet er vanskelig, og lurer på om det har å gjøre med personer eller episoder man knytter til de ulike stedene.

- Son er for eksempel veldig sexy, synes Alex Rosen. Der endte jeg opp helt ufrivillig en gang da propellen på båten min plutselig forsvant. Og Nyksund nord i Vesterålen er også kjempesexy - der er det fullt av hval!

Stemning og ankomst

De to prøver å komme på flere momenter som gjør et sted attraktivt på den sensuelle måten.

- Det er en stemning, eller en følelse, sier Ragnhild. – Eller kanskje måten man ankommer stedet på er viktig? spør Alex. - Hvis man for eksempel kommer med bil, så er jo ikke det spesielt sexy. Da er det bedre å komme til hest!

Temaet har også engasjert Pepper & pasjons lyttere. Her er noen av forslagene som har kommet inn:

Hammerfest

Hammerfest er en sexy by, synes lytter Karin Schumacher. Hun har sendt inn dette sensuelle bildet av byen.

Foto: Karin Schumacher

Mandal

”Hei. Jeg vil trekke frem Mandal. De har en lang offentlig brygge hvor du nesten alltid finner plass longside. Der kan du gå rett over gaten og er i sentum.

Går du noe videre, kommer du inn i et område med små idylliske hus. Kjenner du noen og kommer inn i hagen, vil du oppleve en fredfull idyll som er til å få tårer i øynene av.

Dersom du ikke kjenner noen i byen er jeg sikker på at du vil bli godt mottatt om du banker på en dør i et pitoresk hus, sier frem ditt ærend, at du bare vil oppleve stemningen i Mandal.”

Høllen

”Jeg vil trekke frem Høllen i Søgne. De fleste kommer inn til Høllen brygge for å tanke og handle litt.

Men ta deg tid til å gå oppover det som tidligere var hovedveien. Den er nå stengt for biler. Der bugner de hvitmalte husene av røde roser og andre viduskasse-blomster. Barn hopper paradis midt i gaten eller slengtau. Det er så romantisk at vi blir gift en gang til hver gang vi er der. (Undres på hvordan det er med de som bor der, - kan kanskje bli litt strevsomt det). Arnstein"

Har du andre forslag?

Hvor synes du Norges mest sexy tettsted er? Send oss en e-post: pepper@nrk.no . Diskusjonen fortsetter i Pepper & pasjon på torsdag på NRK 1 kl. 22.00-24.00

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.