NRK Meny
Normal

- Rett og slett fantastisk!

Norsk Rockforbund er storfornøyd med Statsbudsjettet for 2007.

Norsk Rockforbund-sjef Monica Larsson.
Foto: Norsk Rockforbund.

Publikum på festival.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Les også: - Nå er det klubbenes tur

Til sammen foreslår regjeringen en økning på over 10 millioner kroner til blant annet øvingslokaler, TARP, festivaler og BRAK. Viktigst av alt er midler til prøveprosjektet med en egen klubbstøtteordningen på 1 million.

Gjennomslag for kampsaker

– Dette er rett og slett helt fantastisk! Alle de viktigste kampsakene for Norsk Rockforbund i denne perioden er mer eller mindre innfridd, sier en entusiastisk daglig leder i Norsk Rockforbund , Monica Larsson i en pressemelding.

Videre heter det at statsbudsjettet viser at Musikk-Norge står overfor et veiskille med en helt ny og offensiv kulturpolitikk. Rockforbundet er spesielt fornøyd med at prøveprosjektet med en klubbstøtteordning har fått 1 million kroner. De vil jobbe for at klubbstøtteordningen forvaltes av organisasjonen, som representerer ca 130 studentsamfunn, blues- og rockeklubber over hele landet.

- Viktig skritt

- 1 million kroner er ikke så mye penger, men dette er et svært viktig skritt i riktig retning for norske helårsarrangører, og prøveordningen kan gi oss noen viktige erfaringer på hvordan vi kan sørge for kvalitetskonserter i både bygd og by hele året, sier Monica Larsson.

I tillegg er hun også fornøyd med satsingen på Musikkverkstedordningen og øvingslokaler, med en samlet økning på 2,5 millioner. Dette er midler som kommer norske arrangører, utøvere og rockeverksteder til gode.

- Stor seier

Festivalene får som varslet en fortjent økning på 3,5 millioner kroner. Dette har, sammen med at en rock- og bluesfestival bør få knutepunktstatus, vært viktige politiske målsetninger for Norsk Rockforbund i flere.

- At knutepunktstatus for rock- og bluesfestival nå er innvilget med 1,5 million kroner, er rett og slett en stor kulturpolitisk seier. Endelig er rocken tatt på alvor og havnet i det gode selskap med festspillene i Bergen, Olavsfestdagene i Trondheim, MoldeJazz med flere, heter det i pressemeldingen.

Flere kulturnyheter