- Respekter våre valg

Tolv år etter at norske feminister ga ut Råtekst, tar muslimske kvinner stafettpinnen, og sier hvor skapet skal stå.

Tvillingsøstrene Yumna og Momina har sammen med sytten kvinner bidratt i boken "Utilslørt. Muslimske råtekster". Men istedenfor å beskrive sin virkelighet gjennom ord, har Yumna og Momina levert en fotoserie.

Vi vil vise ulike personligheter og identiteter i det muslimske miljøet. Hvordan de praktiserer sitt muslimske liv, sammen med sine interesser og det norske miljøet.

Yumna

Yomna og Momina har pakistanske foreldre, men er født og oppvokst i Norge.

Les mer om boka "Utilslørt" her: Muslimske kvinner er lei av båsene

Vi vil bruke bilder fordi vi vil vise at muslimske kvinner kan velge utradisjonelle yrker. Og fotoserien er laget av muslimske kvinner selv, ikke noen utenfra.

Yumna og Momina

Yumna og Momina gikk på Holmlia skole i Oslo. Nå er de blitt 20 og utdanner seg begge innenfor media og kommunikasjon.

For oss betyr ikke religion at du ikke skal håndhilse på en mann, eller at du skal dekke deg til for å slippe blikk fra en menn. For oss handler religionen mer om det indre.

Yumna og Momina

Søstrene Yumna og Momina understreker at de ikke er religøse fordi de har muslimsk bakgrunn, men at de har tatt en bevisst valg.

Unge flerkulturelle blir presset til å finne identiteten sin, siden de står mellom to kulturer. Det kan være grunnen til den religiøse oppvåkningen blant unge muslimer.

Yumna

Om ti år håper Yumna og Momina at de driver sitt eget fotostudio.

Hør Radio Migrapolis i P2 søndag kl 13.03

Kulturstrøm

  • Svensk redaktør fikk sparken

    Den profilerte redaktøren av svenske Expressen, Thomas Mattson, sluttet brått i sommer. Det var ikke frivillig, skriver fagbladet Dagens Media. Årsaken skal være dårlig inntjening i avisa og samarbeidsproblemer med eierkonsernet Bonnier News.

  • Ingen norske i Sonja-finalen

    Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er den største og viktigste i Norge. Søndag kveld ble det klart hvilke sangere som får synge finale i Operaen kommende fredag. Eneste norske i semifinalen, Astrid Nordstad, er ikke blant dem. De seks finalistene kommer fra Kina, Moldova, Russland, Polen og Tyskland (2).

  • Får filmstøtte

    To norske filmprosjekter får millionstøtte fra Nordisk Film og TV Fond. Kajsa Næss' animasjonsfilm «Titina» om rivaliseringen mellom Amundsen og Nobile får 3,5 millioner, og Joachim Triers siste film i Oslo-trilogien, «Verdens Verste Menneske» får 2,4 millioner, skriver Rushprint. Filmene har budsjetter på henholdsvis 72 og 47 millioner.