Hopp til innhold

- Playstation er som gift

Hugo Chavez sparer ikke på kruttet når han snakker om spill.

Hugo Chavez
Foto: Miraflores Press Office, Juan Carlos Solorzano / Scanpix/AP

I sin ukentlige radiotale til folket i Venezuela oppfordret den kontroversielle presidenten landets leketøysprodusenter til å lage dokker som ikke følger " Barbie-standarden ". - Dette har ingenting med med vårt lands kultur å gjøre, fastslo han.

Ikke første gang

Sony og Playstation fikk også gjennomgå av Chavez, som tidligere har anklaget Nintendo for å fremme egoisme, individualisme og vold.

- Spillene de kaller Playstation er gift, fastslo han i den radiosendte talen søndag. - Noen spill lærer deg å drepe. En gang har jeg blitt plassert i et spill , da var oppdraget å ta livet av meg.

Den venstreradikale presidenten langet ikke bare ut mot Playstation, men også spillbransjen som helhet. - Et hvert spill som lar deg bombe byer eller kaste granater, er laget og solgt av kapitalistiske land for å skape voldelig oppførsel. På denne måten kan de samme landene selge flere våpen, fortsatte han .

- De promoterer et behov for sigaretter, alkohol og narkotika, slik at de kan selge mer av det. Dette er kapitalisme, veien til helvete.

Han avviser likevel ikke spill i sin helhet, men oppfordrer landets spillutviklere til å lage spill som utdanner og lærer folket noe nytt.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP