NRK Meny
Normal

- Planlegger å snakke sammen

Igjen spekuleres det i et comeback for legendene i Led Zeppelin.

Robert Plant

Robert Plant kan komme til å igjen stå på scenen med Led Zeppelin.

Foto: Josh Anderson / Ap

Robert Plant

Robert Plant sammen med med Buddy Miller og Patty Griffin, som begge bidrar på hans nyeste soloalbum «Band of joy»,

Foto: Carlo Allegri / Ap

Jimmy Page, Led Zeppelin

Jimmy Page har tidliger sagt at det er opp til Robert Plant om det blir noe mer av Led Zeppelin.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP
Norgesaktuelle

Robert Plant, som kommer til Oslo i oktober, kan komme til å stå på scenen med Led Zeppelin igjen. Nylig ga han ut soloalbumet «Band of joy».

Nytt liv til spekulasjoner

Tidligere har sangeren sagt at det, i hvert fall akkurat nå, ikke er aktuelt med en gjenforening for ham og de andre gjenlevende medlemmene av Led Zeppelin.

Men uttalelser i et større intervju med underholdningsnettstedet AV Club, gjør at spekulasjonene om en eventuell ny fremtid for det gamle superbandet, igjen skyter fart.

Nå åpner han nemlig for å diskutere muligheten med tidligere bandkamerater Jimmy Page og John Paul Jones.

- Jeg tror vi planlegger å snakke sammen, sier han på spørsmål om Led Zeppelin noen gang vil spille sammen igjen.

- Distrahert av frykt

Plant og Zeppelin gjorde en engangs-konsert da de i 2007 spilte sammen i Londons O2 Arena for å hylle den tidligere Atlantic-sjefen Ahmet Ertegun.

I ettertid har han tenkt mye over hvordan det var.

- Jeg ble distrahert av frykt og erindringer og gjorde meg store refleksjoner over min egen dødelighet. Jeg tenkte – ”kan jeg klare det? Eller er det best bare la det være som det var?”

- Spør Robert

Konserten ble som kjent gjennomført og står for ham i ettertid som en positiv opplevelse.

- Vi måtte si adjø til Ahmet og da fikk vi samlet sammen en rekke ting og plassert dem der de skulle være, forklarer Plant.

Jimmy Page har tidligere uttrykt et ønske om å få bandet sammen igjen, men har sagt at bandets eventuelle framtid ligger i Plants hender.

- Du får spørre Robert Plant hvilken framtid Led Zeppelin har. Musikere kan alltids spille sammen, men jeg tror ikke du kan reise ut med et band kalt Led Zeppelin uten den originale vokalisten.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller