NRK Meny
Normal

- Nederlag for nynorskelevene

Statsbudsjettet er et nederlag for nynorskelevene, mener Norsk Målungdom.

Nei til nynorsk
Foto: Scanpix

I regjeringens budsjettforslag er posten for støtte til lærebøker på både nynorsk og bokmål økt med knapt to millioner kroner. I praksis står bevilgningene på stedet hvil, mener daglig leder Jens Kihl i Norsk Målungdom.

- Det er veldig skuffende at de ikke bevilger seg bort fra den situasjonen vi er i nå. Vi hadde håpet på det dobbelte. Slik det er nå må nynorskelevene nok engang se at bokmålselevene får et bedre skoletilbud og det syns jeg er uholdbart, sier Kihl.

Starter opp språkbanken

Regjeringen følger opp målet om å opprette en språkbank som skal inneholde digitalisert material for norsk språk – både tekst og tale.

Språkrådet får økt budsjettet med 4,8 millioner kroner og språkbanken får en egen budsjettpost på 2,5 millioner kroner. Direktør i Språkrådet Sylfest Lomheim hadde håpet på mer.

- Det er gledelig at språkbanken blir etablert fra første januar neste år, men det er klart at summen kunne ha vært større i etableringsåret. Det er uansett gledelig at arbeidet kommer i gang, sier Lomheim.

Kulturstrøm

  • Politiet undersøker Avicii-dødsfall

    Politiet i Oman undersøker dødsfallet til den svenske DJ-en, musikeren og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii. – Vi har ikke mer informasjon om dødsfallet ennå, men jobber videre med det. Det er en prioritert sak, sier politiet til Expressen.

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold