NRK Meny
Normal

- Nå er det klubbenes tur

Kulturministeren lekker om neste års statsbudsjett og sier festivalene også neste år skal få mer å rutte med. Monica Larsson er positiv men ønsker nå et løft også for klubbene.

Norsk Rockforbund-sjef Monica Larsson.
Foto: Norsk Rockforbund.

Trond Giske på Skibladner
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Les også: Tror på knutepunkt-status

Les også:   Øya vil bli knutepunkt

Leder for Norsk Rockforbund (NRF) Monica Larsson er ønsker Trond Giskes siste utspill velkommen, men sier at det nå er klubbene sin tur.

- Vi i NRF er kjempeglade for det utspillet. Det kom jo 3,5 millioner på statsbudsjettet for i år også, og det at regjeringen viderefører arbeidet for å øke støtten til festivalene synes vi er veldig bra, sier Larsson.

Lekker til Adresseavisen

I Adresseavisen onsdag blir Giske intervjuet, blant annet om hvordan han bruker sommeren til å lære datteren å svømme. Men han kommer ikke utenom politikken heller. På spørsmål fra journalisten om det er for mange festivaler i Norge, svarer han nei og lekker litt om neste års statsbudsjett.

– Vi har økt festivalstøtten med 3,5 millioner kroner, og fortsetter med nye 3,5 millioner i neste års statsbudsjett, sier Giske til Adresseavisa.

Tolker Giske positivt

Han sier imidlertid ingenting om hvorvidt disse pengene er knyttet til knutepunktfestivalene eller ikke. Men Monica Larsson, leder for Norsk Rockforbund, velger å tolke ham positivt og tror dette er penger til Norsk Kulturråd som forvalter festivalstøtten, utenom knutepunktfestivalene.

- For det første tror jeg det nå er en rock- eller bluesfestival sin tur til å få knutepunktstatus. Og det er vi veldig fornøyd med, og fornøyd med Giske sine løfter i forbindelse med det. Og for det andre tolker vi det dit hen at de 3,5 millionene som er lovet er penger som går inn i Kulturrådets festivalstøtteordning, og at penger til knutepunktfestival kommer på toppen av dette, sier Monica Larsson.

- Vi velger å tolke det på denne måten, for hvis ikke er det jo ikke snakk om noen økning, og da vil vi ikke være fornøyd.

Flere forventninger

Men Monica Larsson har også andre forventninger til neste års statsbudsjett, nemlig at alle NRF sine medlemsklubber skal få mer å rutte med.

- Vi er utrolig opptatt av følgende faktum: Nå har festivalene fått mye støtte de siste årene, noe som har vært velfortjent og det er penger som har gjort at vi har en enorm festivalflora i Norge. Men nå er det klubbene sin tur. Vi ser dessverre eksempler på at norske klubber som driver med konserter også i vinterhalvåret går dukken, forteller Larsson.

- Så penger til klubbene, slik at vi også får levende musikk i de ”mørke” månedene, er den viktigste oppgaven regjeringa nå, slik NRF ser det.

Flere kulturnyheter