Hopp til innhold

- Michael Jackson lever!

- Michael Jackson lever, og har vært i Norge! Bare ett år etter hans død florerer det av konspirasjonsteorier om «the king of pop».

Et bilde av Michael Jackson, på en blomsterdekorasjon, på ettårsdagen for hans død.

Et bilde av Michael Jackson, på en blomsterdekorasjon, på ettårsdagen for hans død. Eller døde han egentlig ikke?

Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Michael Jackson fans utenfor gravstedet

Michael Jackson-fans mintes sitt idol ett år etter hans borgang.

Foto: GUS RUELAS / Reuters

Helt siden Elvis Presley døde 16. august 1977, bare 42 år gammel, har det blitt påstått at Elvis lever. Noen bare nekter å innse at yndlingstjerna deres har gått bort.

I alle årene etter 1977 har vi måttet slite med Elvis-fanatikere som er bombesikre på at han ikke er død likevel.

Strømmer inn med «bevis»

Nå er det samme blitt tilfelle for Michael Jackson, som døde for litt over ett år siden. Det er fanatikere som hevder at Michael Jackson fortsatt lever og det strømmer inn med angivelige «beviser» for at Jackson slett ikke er død.

Michael Jackson som Dave Dave?

Var det Michael Jackson som hadde kledd seg ut som sin brannskadde venn Dave Dave, og som ble intervjuet på Larry King Live på CNN?

Foto: Faksimile, Aftonbladet.se

Dave Dave

Bilde av Dave Dave, som konspirasjonsteoretikerne mener Michael Jackson har kledd seg ut som, fra hans MySpace-side.

Foto: MySpace
Stilte Michael Jackson opp i sin egen begravelse, forkledd som en blond kvinne?

Stilte Michael Jackson opp i sin egen begravelse, forkledd som en blond kvinne?

Foto: Faksimile, Aftonbladet.se
Tvert i mot mener noen at han har faket sin egen død og deretter stilt opp i sin egen begravelse - forkledd som blondine.

Andre er hellig overbevist om at de har sett spøkelset hans ved flere anledninger. Blant annet skal han ha reist seg opp fra båren i helikopteret som fraktet kroppen hans til sykehuset. Og det tusles i korridorene på neverland.

Svenske Aftonbladet har blant annet oppsøkt en av Jackons mest trofaste fans i Stockholm, som mener å ha bevis for at han fortsatt lever. Ett av «bevisene» handler om at Jackson kledde seg ut som den brannskadde jusstudenten Dave Dave, som han hadde hjulpet med plastiske operasjoner flere ganger, og stilte opp på Lary King Live på CNN, skriver avisa.

- Har vært i Norge

I tillegg finnes det en rekke andre «beviser», som for eksempel at Jackson faktisk reiser seg opp fra båren han ligger på i ambulanse-helikopteret som hentet ham, at han var tilstede i sin egen begravelse – utkledd som en blond kvinne, eller at han faktisk befinner seg i Sverige – nærmere bestemt i Stockholm.

Ett av nettstedene som er med på å fyre opp under spekulasjonene er Michaeljacksonsithings.com, som til og med påstår han har vært innom Norge etter sin død.

bloggen til Derek Clontz kan vi for eksempel lese at Jackson iscenesatte sin egen død for å komme unna det enorme presset som var på ham. Men når han har hvilt ut og er klar vil han gjøre et sensasjonelt comeback.

- Litt søkt

Bård Ose

Bård Ose fra P.I.L.S. lar seg ikke overbevise av de såkalte «bevisene»

Bård Ose, kjent fra blant annet P.I.L.S. i NRK P1 er ikke overbevist. I et intervju med Radioselskapet på NRK P2 sier han det hele er litt søkt.

- Det er litt søkt, i hvert fall de «bevisene» som er lagt fram i det siste. Når vi ser på disse opptakene og bildene denne svensken viser, er det flere ting som tyder på at han tar feil, enn at det er så likt at vi skal tro at det er Michael Jackson som sitter der, mener Ose.

Intervjuet med Dave Dave, som «egentlig» er Michael Jackson, mener Ose burde føre til et rettslig etterspill.

- Det synes jeg nesten er … jeg vet ikke hva jeg skal kalle det. Hadde jeg vært denne brannskadete personen hadde jeg gått til sak, tror jeg.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)