- Madrugada er ikke nok

Sivert Høyem er klar med en ny soloplate. Han mener det er en sunn egotripp å gi ut soloplater. Å gi ut plate med Madrugada hvert andre år var rett og slett ikke nok.

Sivert Høyem i Madrugada på scenen under Nobelkonserten i Oslo Spektrum, 2005.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Sivert Høyem og Ane Brun hadde stor suksess med duetten "Lift me" i 2005.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Lyd: Hør hele det uredigerte intervjuet med Sivert Høyem fra Musikknytt

Nett-tv: Sivert Høyem og Ane Brun i Først & Sist!

Nett-tv: Ane Brun og Sivert Høyem synger "Lift Me"

Madrugada-vokalist Sivert Høyem er klar med sitt andre soloalbum, ”Exiles”. Da bandet hans for et snaut år siden hadde stor suksess med duetthiten ”LIft me”, rant det over med inspirasjon.

- Kom i gang igjen

- Det er egentlig litt vanskelig å forklare hvordan sånt skjer. Men da hadde jeg hatt en ganske lang periode der jeg fikk til veldig lite som jeg syntes var viktig. Men så kom jeg i gang igjen, og etter det har jeg for så vidt klart å holde meg sånn ganske bra i gang også, forteller Sivert Høyem til Musikknytt i NRK P1

- Men av og til får man enorm energi der man bare pøser på med masse ting, og alt føles som det er viktig og kvalitativt bra, forteller han ivrig videre. Men han vet ikke hva det er som gjør at han får et sånt kick.

- Jeg aner ikke. Hadde jeg visst hva det var som satte meg i den modusen, så hadde jeg gjort det så ofte jeg hadde kunnet.

- Enda mer eget uttrykk

Det har lenge vært vanlig at bandmedlemmer får behov for å gjøre ting for seg sjøl, og gjøre noe som er enda mer sitt eget uttrykk.

- Sammen med mange andre i et band kan man kjøre seg inn i et spor som det kan være ganske deilig å bryte ut av, og gjøre noe som man har litt mer kontroll over. At man føler at det er enda mer sitt eget uttrykk, mener Høyem som mener det er en positiv egotripp å gi ut soloplate.

- Ja, det vil jeg absolutt si at det er. Men på en relativt sunn måte. Jeg liker å holde på med musikk, både sammen med bandet og alene. Det er en nødvendig ting for meg å få lov til å holde på med det så mye som mulig.

Hadde mer som måtte ut

Og for ham er det ikke nok å gi ut plate hvert andre eller tredje år med Madrugada. Han har så mye mer på hjertet.

- Det å gi ut ei plate hvert andre eller tredje år med bandet er rett og slett ikke nok for meg.

- Du hadde så mye som måtte ut?

- Jeg hadde det denne gangen. Og da må man bare få det ut. Det kan jo hende at det kommer en dag da det rett og slett ikke er noe der. At man bare er helt tom og ikke har noe å gi. Men så lenge jeg føler at jeg har noe å komme med og det finnes folk der ute som vil høre det, må jeg bare få gjort det, forteller Sivert Høyem.

Kulturstrøm

  • Britney Spears i retten

    Den amerikanske artisten Britney Spears uttaler seg om vergemålet, som hennes far har hatt for henne siden 2008, i et rettsmøte i Los Angeles onsdag kveld. Britney Spears ba retten om at hennes uttalelser må bli offentlig kjent. Hun skal ha gitt uttrykk sinne, frustrasjon og tristhet over at hun er under et vergemål, skriver CNN.

    Britney Spears ( i 2016)
    Foto: Eduardo Munoz / Reuters