Hopp til innhold

- Lær av Jesus

Hans Erik Dyvik Husby skal ha hovedrollen i "Jesus Christ Superstar". - Vi har alle noe å lære av Jesus, sier han.

Hans Erik Dyvik Husby

Hans Erik Dyvik Husby i I kveld-studio.

Foto: NRK

Frontfigur i rockegruppa Turboneger Hans-Erik "Hank von Helvete" Dyvik Husby har fått hovedrollen som Jesus i rockeoperaen "Jesus Christ Superstar".

Jesus anno 2009

Han går dermed fra musikkscenen til teaterscenen for første gang når han debuterer som hovedrolleinnehaveren i Andrew Lloyd Webbers stykke.

- "Jesus Christ Superstar" er musical som på syttitallet tok opp tanken om at Jesus i sin tid var en rockestjerne. Vi skal lage en 2009-versjon av stykket, og produsentene ville ha en rockestjerne som var av tiden. Så det føltes ikke så merkelig å bli spurt, sa Dyvik Husby da han torsdag var gjest i I kveld-studio.

Se hele intervjuet med Hans Erik Dyvik Husby her!

Video: Den moderne Jesus.

Video nsps_upload_2009_2_19_7_44_41_608.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Hva ville Jesus gjort?

Dyvik Husby er tidligere narkotikaavhengig. Det var sammenbruddet hans på grunn av heroinabstinenser under en konsert i Italia som gjorde at Turboneger ble oppløst for en tid i 1998.

Han er personlig kristen, og tror fortida som rusmisbruker gir ham et fortrinn når han skal skildre Jesus' lidelseshistorie.

- Jeg har følt mye av den undertrykkelsen på kroppen som Jesus gjør, samtidig som jeg har overlevd og reist meg. Og for meg er Jesus veldig viktig. Ethvert problem jeg står overfor, så tenker jeg "hva ville Jesus gjort"? sa han.

Dyvik Husby om hva Jesus har lært ham

- Lytt til Jesus

- Når det stod på som verst med heroinabstinenser, hva ville Jesus gjort? spurte programleder Christian Strand.

- Jesus sier til Maria Magdalena, som var prostituert og levde et nedverdigende liv: "Erkjenn feilene du har gjort, reis deg opp, gå videre og finn kjærlighet og vennskap i livet". Dette gjorde jeg, sa Dyvik Husby og fortsatte:

- Nå som samfunnet går amok på grunn av finanskrisa, når tidligere velstående familiefedre tar selvmord fordi de mister store verdier, når flere folk enn noensinne på Plata er i livsfare - da er det viktigere enn noensinne å høre på Jesus. Vi må alle må erkjenne at noe er galt, og reise hverandre opp og gå videre sammen.

Se hele sendinga fra 19. februar her!

Hank Von Helvete i Turboneger på Roskilde 2003.

Hans Erik Dyvik Husby slik vi er vant til å se dem.

Foto: Gjersøe, Jørn / Jørn Gjersøe, NRK

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)