NRK Meny
Normal

- Jeg er så lei meg

Den tyske popstjernen Nadja Benaissa er HIV-smittet og sier hun er lei seg etter å ha hatt ubeskyttet sex med flere menn uten å opplyse om sykdommen.

Nadja Benaissa

Nadja Benaissa venter på at rettssaken hennes skal starte i den tyske byen Darmstadt.

Foto: BORIS ROESSLER / Afp

Nadja Benaissa

Nadja Benaissa på scenen med jentegruppa No Angels i 2008.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Nadja Benaissa (28) er medlem av det tyske popbandet No Angels, og i følge tysk påtalemakt har hun visst om sin HIV-smitte siden 1999. Nå står hun tiltalt for å ha hatt ubeskyttet sex med flere menn uten å opplyse dem om smittefaren.

Ville ikke smitte

- Jeg er så lei meg, sa hun da rettsaken åpnet i byen Darmstadt, der hun blant annet benektet at hun hadde hatt noe ønske om å smitte noen, melder BBC.

Tiltalen handler om «legemsbeskadigelse» etter at hun skal ha smittet én mann og hatt ubeskyttet sex med to andre som ikke ble smittet.

Strafferammen skal være fra seks måneder til ti år og sangerens advokat innrømmet at hun ikke hadde handlet rett i forhold til sin sykdomstilstand og bekreftet at hun hadde hatt ubeskyttet sex.

- Jeg ønsket aldri at mine partnere skulle bli smittet, sa sangeren.

Kritiske Aids-aktivister

Benaissa ble arrestert i fjor i Frankfurt, rett før en konsert og satt ti dager i varetekt.

Aids-aktivister var kritisk til myndighetenes håndtering av arrestasjonen og advarte mot kriminalisering av overføring av HIV.

Gruppa No Angels ble et av tysklands mest suksessfulle jenteband etter at de startet opp i forbindelse med det tyske talentshowet «Popstars» i 2000.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK