NRK Meny
Normal

- Jeg er klar for å få barn!

- Jeg er til og med klar for å stå opp klokken to om natten for å dulle med den lille, sier filmaktuelle Keanu Reeves.

Keanu Reeves
Foto: JOCHEN LUEBKE / AFP

Keanu Reeves ble verdenskjendis med de tre Matrix-filmene. Han debuterte på film allerede i 1985 og har spilt inn rundt 60 kino og TV-filmer.

Chris Evans, The Game og Keanu Reeves i "Street Kings".
Foto: Foto/copyright: Fox Films AS

Mest kjent er ”Sweet November”, ”The Devils Advocate”, ”Speed” og ”Little Buddha”. Nå kan du oppleve ham som tøff purk i ”Street Kings”.

Elsket og hatet

Han er Hollywoods mysterie mann, både tilbedt og avskydd av publikum. Ofte latterligjort av kritikerne som ynder å kalle ham trebukk og ubevegelig pappkartong.

Men hva er det som skiller Keanu Reeves fra en istapp? Den siste får ikke 100 millioner for sin neste film, vitses det om i filmbyen. I intervjuer kaller han seg selv et kjøtthode, hvilket er ren kamuflasje. Mannen er intelligent, belest og meget gavmild.

Lik Mikke Mus

Keanu Reeves
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

- Jeg er Mikke Mus, ingen vet hvem som skjuler seg bak drakten, sier Keanu Reeves og løfter på sløret til sine hemmeligheter.

Kanskje er han en ”ikke personlighet” en karakter som er så nøytral at han gir mulighet for publikum å dikte inn egne følelser og drømmer. Uansett, Keanu Reeves lurer nok de fleste, i rent selvforsvar.

Far i fengsel

Keanu betyr ”kjølig vind over fjellet” på polynesisk. Han er født i Libanon for 42 år siden, og vokste opp i Canada. Moren er engelsk og jobbet soom showgirl og stylist. Faren geolog av kinesisk og polynesisk avstammning og satt en periode i fengsel for salg av herion.

Rockestjerne som barnevakt

Lille Keanu vokste opp med Alice Cooper, 70-tallets mest provoserende rockestjerne, som barnevakt. Og har muligens inspiret ham musikalsk.

Street Kings

Keanu Reeves i Street Kings

Foto: Foto/Copyright: 20th Century Fox

Kenau spiller bassgitar i rockebandet ”Dog Star”.

- Det er givende å stå på scenen foran et entusiastisk publikum, men jeg ville aldri velge bort skuespilleryrket. Det er det eneste som gir livet mening når alt annet virker verdiløst, sier han.

Brukket mange ribbein

Keanu Reeves elsker motorsykler og har pådratt seg mange brukne ribbein. Han kan 200 grep i kampsport og er en råtass på ishockeybanen.

Ellers beskriver han seg selv som en ryddig person, en perfeksjonist og kontrollfreak.

Street Kings

Keanu Reeves i den kinoaktuelle filmen Street Kings

Foto: Foto/Copyright: 20th Century Fox

- Jeg jobber mye fordi filmarbeidet er lettere å kontrollere enn virkeligheten. Å følge et manus er trygt. I det virkelige livet kan jo hva som helst hende. Det gjør meg engstelig, sier han.

Tragedie på tragedie

Og tragediene HAR rammet ham flere ganger. Søsteren lider av kreft, bestevennen River Phoenix døde av overdose og kjæresten Jennifer Symes ble drept i en bilulykke.

Nå ryktes det at han endelig er klar for et nytt forhold og er blitt sett på byen med interessante kandidater.

- Jeg er klar for familie og barn. Jeg er til og med klar for å stå opp klokken to om natten for å dulle med den lille, sier Keanu Reeves.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters