NRK Meny
Normal

- Internett er passé

Lørdag gir Prince ut sitt nye album «20Ten», men kun på CD. – Internett er passé, sier han i et intervju.

Prince på Roskilde 2010

Prince på scenen under sin kritikerroste konsert under Roskildefestivalen i helga.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen / Afp

Prince på scenen i 1990

Prince på scenen, før religionen kom inn i hans liv, i 1990.

Foto: LARRY SALZMAN / AP

Den eksentriske artisten Prince er tilbake. Søndag avsluttet han Roskilde-festivalen til stor jubel fra publikum og anmeldere.

Lørdag 10. juli kommer hans nye album «20Ten». Det blir kun gitt ut på «gammeldags» cd-plate, og kommer ikke til å bli tilgjengelig via mer «moderne» tjenester som iTunes.

Eksklusivt intervju

The Mirror, avisa som har sikret seg rettighetene til å distribuere plata i England, har sikret seg et eksklusivt intervju med stjernen; det første han gir til noen britisk avis på over ti år.

Her forteller han litt om bakgrunnen for hans standpunkt i forhold til platebransjen og distribusjon av musikk.

Hans musikalske karriere har utviklet seg til å bli en kamp mot plateselskaper og ulovlig nedlasting.

- Fullstendig passé

Prince

Prince har de siste ti årene vært en sterkt troende Jehovas Vitne og hans musikalske karriere har blitt en kamp mot plateselskaper og ulivlig nedlasting.

Foto: Promo

I motsetning til de fleste artister har han nedlagt forbud mot at hans musikk for eksempel skal finnes på Youtube og iTunes - og har til og med lagt ned sin egen offisielle nettside.

- Internet er fullstendig passé. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle gi bort musikken min til iTunes eller noen andre. De vil ikke betale meg på forhånd, og når de ikke får tak i musikken min blir de rasende, sier Prince til The Mirror og sammenlikner internet med MTV.

Jehovas Vitne

- På et tidspunkt var MTV moderne, men plutselig ble det utdatert. Alle disse datamaskinene og dingsene er uansett ikke bra. De fyller bare hodet ditt med tall – og det kan ikke være bra, mener den musikalske superstjernen.

Prince, som har vært en sterkt troende Jehovas Vitne de siste ti årene ønsker ikke å kommentere når han får spørsmål om sitt tidligere ville og utagerende liv, i en annen del av intervjuet.

Det eneste han svarer til intervjueren er:

- Jeg lever her og nå. Det burde du også prøve.

Innbringende konsert

Da Prince i helga spilte på Roskilde ble det forøvrig en svært innbringende affære.

Han kunne sette inn nær 13 millioner kroner på kontoen etter denne konserten, melder NTB.

Dermed tok han med seg nær en tredel av festivalens totale artistbudsjett, skriver den danske avisa Berlingske Tidende.

Men pengene kan komme godt med siden Prince skylder en irsk konsertarrangør innpå 17 millioner kroner for en innstilt konsert. Ifølge en domsavgjørelse får Prince prosenttrekk på alle konserter innen EU, penger som går til konsertarrangøren, skriver den svenske avisa Expressen.

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK