- Ikke vår skyld

Quart må ta opp lån, men konkurransen med Hove har lite med pengemangelen å gjøre, mener Hoves bookingsjef Toffen Gunnufsen.

Toffen Gunnufsen

AVVISER PÅSTAND: Bookingsjef i Hove-festivalen, Toffen Gunnufsen, mener Quart ikke kan skylde på Hove for at artistene er dyre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Jørgen Skauge og Toffen Gunnufsen.

SØRLANDS-KONKURRENTER: Quarts Jørgen Skauge og Hoves Toffen Gunnufsen har knivet hardt for enkelte bands gunst.

Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Les også: - Tynt Quart-program

Les også: Hove banker Quart

Alt om Quartfestivalen 2007!

Alt om Hovefestivalen 2007!

Quart-festivalen har sett seg nødt til å ta opp ytterligere lån for å gjennomføre årets festival. Dette består av et likviditetslån på 3,5 millioner kroner fra Kristiansands kulturstiftelse Cultiva.

I dagens papirutgave av Dagbladet, legger styremedlem Terje Næss i Cultiva skylden for pengemangelen over på Hove, og at nabofestivalen ”helt tydelig vil konkurrere” med Quart:

- Hove har dratt opp artisthonorarene, og dermed er Quart kommet i en situasjon der booking-budsjettene det var budsjettert med, ikke holder, uttaler han til avisen.

- Tull

Dette argumentet mener bookingsjef Toffen Gunnufsen i Hove-festivalen ikke holder vann.

- Det er så tullete som det går an. Det har kun vært konkurranse på to band mellom de to festivalene. Dette drar ikke opp prisene på alle de andre artistene, sier han til NRK.

 

De to bandene som Gunnufsen sikter til er The Killers og My Chemical Romance. I tillegg måtte Hove punge ut 300 000 kroner mer enn det opprinnelige budet for Chamillionaire, etter en intensiv budrunde med Quart.

Der hvor det faktisk har vært konkurranse mellom de to festivalene, mener Gunnufsen at Quart har seg selv å takke for at prisen har økt.

- Her er det Quart som har seg selv å takke. De har drevet opp prisen ved å by på de samme bandene som vi hadde bestemt oss for lang tid i forveien, mener han.

Svak dollar

Gunnufsen mener at økte priser i hovedsak skyldes en generell prisøkning i bookingen av artister.

- Det har generelt sett blitt dyrere å booke band de siste årene. Dette har Roskilde-festivalen – så vel som alle andre festivaler – fått merke, sier han.

Ifølge Gunnufsen har både britiske og amerikanske managere han har snakket med påpekt denne utviklingen:

- Mye skyldes den svake dollaren. For amerikanske band og artister blir det langt dyrere å turnere i Europa. I tillegg sliter plateselskapene med platesalget og gir ikke like mye i turnéstøtte som før. Den samlede summen må hentes inn et sted og da blir det gjerne arrangører som får belastningen, sier Gunnufsen.

Kulturstrøm

  • Facebook-veteraner ut mot sjefen

    Over 30 Facebook-ansatte med lang historie i selskapet kritiserer Mark Zuckerberg og toppledelsen for ikke å reagere på Donald Trumps oppdateringer, melder New York Times. USAs president anklages for løgn og for å fyre opp under konfliktene i USA.