NRK Meny
Normal

- Ikke slappere enn andre

Lærerstudenter er ikke så mye verre enn andre, tror studenter på både lærerstudiet og andre studier.

Student
Foto: NRK

Hør: Slappe lærerstudenter

Lærerstudenter skulker forelesninger og leser for lite, stod det i Aftenposten 29. januar. Lærerstudentene ved Høgskolen i Oslo bruker i snitt 24 timer i uka på læring, og for hele landet er tallet 28.

Verre enn andre?

 

Olav Øye, Studentenes Landsforbund

Olav Øye.

Foto: StL

Men er lærerstudentene så mye verre enn andre studenter?

- Ut fra det vi vet, er det ikke noen vesentlig forskjell på studenter på lærerstudiet og andre, sier Olav Øye. Han er leder i Studentenes Landsforbund og representererer landets høgskolestudenter.

- En undersøkelse fra 2005 viser at studenter bruker i underkant av 30 timer i uka i snitt på studier, sier han.

Pengene får skylda

Han mener at det er sammensatte grunner til at lærerstudentene ikke studerer mer.

- For det første er ikke studielånet stort nok. De fleste studenter nødt til å jobbe ved siden av studiet for å klare seg. Spesielt gjelder dette i Oslo, hvor det er dyrt å bo, sier han.

Krever for lite av studenten

- Dessuten har dette mye å gjøre med hvordan lærerstudiet er lagt opp. Det krever for lite av studentene, og pensum er ikke alltid relevant for virkeligheten i skolene. Mange av lærerne kjenner ikke dagens skolehverdag godt nok, mener Øye.

Lærerstudenter ved Høgskolen i Oslo som Norgesglasset har pratet med, synes heller ikke studiet er godt nok, og mener det er mye av årsaken til at studentene ikke leser mer.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK