NRK Meny
Normal

- Hyggelig med klapp på skulderen

Regissør Joachim Trier er smigret av at toneangivende amerikansk kritiker anbefaler ”Reprise” til Oscar.

Reprise

Henrik Elvestad, Espen Klouman Høiner og Anders Danielsen Lie i 'Reprise'.

Foto: Pressefoto

New York Times' fremste filmkritiker Manohla Dargis skriver at ”Reprise" bør nomineres til tre Oscar-statuetter.

Regissør Joachim Trier synes det er veldig hyggelig at amerikanerne tenker på en liten film fra Norge i sine vurderinger av årets filmer.

- Men det er viktig å huske at dette ikke er en nominasjon. Det er hun som kritiker som går ut og anbefaler det nesten litt polemisk, fordi hun er opptatt av å utfordre akademiets ofte konservative og kommersielle valg til Oscar-nominasjoner, sier Trier til NRK.

Har innflytelse

Regissør Joachim Trier

Regissør Joachim Trier vant prisen for beste regi under Amandaprisutdelingen i Haugesund 2007.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Kritikeren Manohla Dargis har også tidligere hjulpet "Reprise".

- Hun så den på festivalen ”New Directors New Films” for et par år siden og trakk den frem stort på kulturbilaget til New York Times. Det ble utslagsgivende for at produsenten Scott Rudin og Miramax valgte å distribuere filmen. Det er godt å se at kritikere fortsatt kan ha innflytelse, sier Trier.

Les Filmpolitiets anmeldelse her!

Klapp på skulderen

Reprise har allerede vunnet en rekke priser. Manohla Dargis mener filmen nå fortjener Oscar-nominasjoner både for skuespillerprestasjonene til Anders Danielsen Lie og Espen Klouman Høiner, og for manuset til Joachim Trier og Eskil Vogt. Trier sier at han ikke har noe stort håp om at "Reprise" faktisk skal få disse nominasjonene, men at det er hyggelig med oppmerksomhet av denne typen.

- Hun er veldig utslagsgivende for det mer intellektuelle filmpublikummet i USA. Det er hyggelig å få en an anerkjennelse og spesielt er det hyggelig med et klapp på skulderen nå når vi jobber med vår neste film.

Joachim Trier vil ikke utdype hva den nye filmen skal handle om, men sier til NRK at dette i likhet med ”Reprise” vil bli en film som forsøker å utfordre fortellerkonvensjoner.