NRK Meny
Normal

- Hove kan nok slå Quart

Sørlandsordførerne har kastet seg inn i duellen mellom Quart og Hove.

Torill Rolstad Larsen

'LITT LEIT': - Men skulle Quart forsvinne klarer nok Krisitiansand seg helt fint, mener Arendals ordfører Torill Rolstad Larsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Skisland reagerer på stive tomtepriser

TAR OPP HANSKEN: - Hove flyter på nyhetens interesse, men Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Les også: - Ikke vår skyld

Alt om: Quartfestivalen 2007!

Alt om: Hovefestivalen 2007

De to byene - Kristiansand, som huser Quart, og Arendal, som skal huse Hove - har en historie med mange århundres rivalisering bak seg.

Rivaliseringen mellom de to festivalene har blitt nøye fulgt av mediene, men fram til nå er det stort sett de to festivalledelsene som har uttalt seg.

Nå har altså byenes ordførere også blitt bragt på banen. Ikke uventet er det lokalpatriotismen som råder.

- Dere har jo konserthus

- Det er mulig at Quart forsvinner etter hvert. Hove har nok blitt en kraftig konkurrent. Jeg leser i riksavisene at festivalen på Hove er vesentlig bedre enn Quart, og de avisene er jo rimelig nøytrale, sier Arendals ordfører Torill Rolstad Larsen til NA24 Kristiansand .

Hun synes det ville være "litt leit" dersom Quart forsvant:

- Men dere har så mye annet i Kristiansand at dette kommer til å gå fort over. Dette klarer dere uansett. Kristiansand er en stor by, og dere får for eksempel et fantastisk flott konserthus. Det er mye å glede seg over på andre områder, mener Rolstad Larsen.

 

Hun presiserer likevel at hun ikke ønsker noen krig mellom festivalene.

- Det beste hadde vært om festivalene kunne leve side om side, sier Rolstad Larsen.

Kristiansand svarer

Kristiansand ordfører Jan Oddvar Skisland tror på sin side Quart kommer til å gå seirende ut.

- Jeg tror Hove flyter veldig på nyhetens interesse, så får vi se hvordan det går videre, sier Skisland til NA24 Kristiansand .

Han er ikke pessimist med tanke på Quarts fremtid.

- Quart har en helt annen bærekraft fordi det er en byfestival. Tilbudet er så mye mer, rammene rundt festivalen blir så mye bedre. Å ligge nær sentrum er et veldig aktivum, sier han.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK