- Jimi Hendrix ble myrdet av sin egen manager

Manageren til Jimi Hendrix forårsaket gitarlegendens død som en del av en forsikringssvindel, hevder tidligere assistent.

Jimi Hendrix
Foto: Arkiv

Jimi Hendrix døde på et hotellrom i London 18. september 1970, bare 27 år gammel.

Han ble kvalt av sitt eget oppkast, men de konkrete omstendighetene rundt dødsfallet har aldri vært brakt på det rene.

Nå hevder James «Tappy» Wright, som var en av roadiene til Hendrix, at manager Michael Jeffery sto bak rockestjernens død.

- Tilsto i fylla

Jeffery tilsto ugjerningen i fylla omtrent ett år etter Hendrix' død, skriver Wright i boka «Rock Roadie», som kommer ut neste måned.

Jimi Hendrix

Hendrix setter fyr på gitaren sin på Monterey Pop Festival i 1967.

Foto: Ed Caraef (NME)

- Jeg var i London den natten Jimi døde, og sammen med noen gamle venner tok vi en håndfull piller og stappet dem i munnen hans. Så helte vi et par flasker rødvin ned i pusterøret hans, skal Jeffery ha sagt.

Ifølge Wright var Jeffery redd for at Hendrix var på utkikk etter en ny manager.

- Jeg måtte gjøre det. Jimi var verdt mye mer for meg død enn levende. Den idioten hadde tenkt til å forlate meg. Hvis jeg hadde mistet ham, hadde jeg mistet alt, skal Jeffery ha sagt videre.

- Forsikringssvindel

Jeffery skal også ha tegnet en livsforsikring på Jimi Hendrix verdt to millioner dollar, som skulle utbetales til ham.

Ambulansepersonellet fant Hendrix alene på hotellrommet til Monika Dannemann, en kvinne han ble kjent med et par dager tidligere.

Den offisielle dødsårsaken var «sovemiddelforgiftning og inhalering av oppkast». Hadde dødsårsaken vært selvmord, kunne forsikringsselskapet ha nektet å utbetale forsikringspremien, skriver Daily Mail .

John Bannister, kirurgen som forsøkte å gjenopplive Hendrix på sykehuset, sa han var overbevist om at Hendrix hadde «druknet i rødvin». Likevel hadde Hendrix svært lite alkohol i blodet.

Manager Michael Jeffery døde tre år etter Hendrix, i en flyulykke i Frankrike.

Kulturstrøm

 • Janelle Monáe signerer filmavtale

  Sangeren, låtskriveren, rapperen og skuespilleren Janelle Monáe har inngått en avtale med Universal Pictures gjennom sitt eget selskap Wondaland Pictures. De to selskapene vil fokusere på «underrepresenterte stemmer og banebrytende perspektiver», skriver Pitchfork.

  Janelle Monáe på Øyafestivalen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Ingen Bokhandlerpris til nynorsk

  Bokhandlerprisen har aldri gått til en nynorskforfatter. Alle de ti nominerte bøkene i år er skrevet på bokmål. I dag er det 37. gang prisen deles ut. – Dette vitner om ignoranse, sier Frode Grytten til Dagsavisen. Forfatteren fra Odda var nominert for to år siden. – Diskrimineringen og marginaliseringen av nynorsk finnes ennå, og gir seg utslag som dette, uttaler han. Bokhandlerprisen går til en av årets skjønnlitterære bøker.

  Forfatter Frode Grytten hjemme i Odda.
  Foto: Anders Malm / NRK
 • Takket seg selv for innsatsen

  Rapperen Snoop Dogg fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i går kveld, og benyttet anledningen til å takke seg selv. – Jeg vil takke meg for å ha hatt tro på meg selv, og for å ha jobbet så hardt alle disse årene. Jeg takker meg fordi jeg alltid prøver å gi mer enn jeg får og gjøre mer rett enn galt. Jeg vil takke meg selv for alltid å være meg selv, sa han under seremonien, ifølge Reuters. Snoop Dog takket også rapmogul Dr.Dre for å ha gitt han muligheten til å gi ut musikken sin. – Han hadde tro på meg, og så ikke ned på meg.

  Snoop Dog får Hollywood-stjerne
  Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix