Hopp til innhold

- Jimi Hendrix ble myrdet av sin egen manager

Manageren til Jimi Hendrix forårsaket gitarlegendens død som en del av en forsikringssvindel, hevder tidligere assistent.

Jimi Hendrix
Foto: Arkiv

Jimi Hendrix døde på et hotellrom i London 18. september 1970, bare 27 år gammel.

Han ble kvalt av sitt eget oppkast, men de konkrete omstendighetene rundt dødsfallet har aldri vært brakt på det rene.

Nå hevder James «Tappy» Wright, som var en av roadiene til Hendrix, at manager Michael Jeffery sto bak rockestjernens død.

- Tilsto i fylla

Jeffery tilsto ugjerningen i fylla omtrent ett år etter Hendrix' død, skriver Wright i boka «Rock Roadie», som kommer ut neste måned.

Jimi Hendrix

Hendrix setter fyr på gitaren sin på Monterey Pop Festival i 1967.

Foto: Ed Caraef (NME)

- Jeg var i London den natten Jimi døde, og sammen med noen gamle venner tok vi en håndfull piller og stappet dem i munnen hans. Så helte vi et par flasker rødvin ned i pusterøret hans, skal Jeffery ha sagt.

Ifølge Wright var Jeffery redd for at Hendrix var på utkikk etter en ny manager.

- Jeg måtte gjøre det. Jimi var verdt mye mer for meg død enn levende. Den idioten hadde tenkt til å forlate meg. Hvis jeg hadde mistet ham, hadde jeg mistet alt, skal Jeffery ha sagt videre.

- Forsikringssvindel

Jeffery skal også ha tegnet en livsforsikring på Jimi Hendrix verdt to millioner dollar, som skulle utbetales til ham.

Ambulansepersonellet fant Hendrix alene på hotellrommet til Monika Dannemann, en kvinne han ble kjent med et par dager tidligere.

Den offisielle dødsårsaken var «sovemiddelforgiftning og inhalering av oppkast». Hadde dødsårsaken vært selvmord, kunne forsikringsselskapet ha nektet å utbetale forsikringspremien, skriver Daily Mail .

John Bannister, kirurgen som forsøkte å gjenopplive Hendrix på sykehuset, sa han var overbevist om at Hendrix hadde «druknet i rødvin». Likevel hadde Hendrix svært lite alkohol i blodet.

Manager Michael Jeffery døde tre år etter Hendrix, i en flyulykke i Frankrike.

Kulturstrøm

  • Spanske myndigheter tiltaler Shakira for skattesvindel

    Den colombianske popdronningen Shakira er anklaget for skatteunndragelser på 6,8 millioner euro, melder spansk påtalemyndighet. Hun anklages for å ha brukt et skatteparadis for å slippe å betale skatt i 2018, melder påtalemyndigheten i Barcelona. Den 46 år gamle popstjernen har vært tilknyttet Spania siden hun slo seg sammen med den nå pensjonerte fotballspilleren Gerard Pique. Paret har to barn. De bodde i Barcelona inntil i fjor, da forholdet sprakk.

    Spanske myndigheter har tidligere anklaget henne i en sak som dreier seg om en sum på 14,5 millioner euro for perioden 2012–2014. Shakira hevder hun var bosatt på Bahamas i den perioden, og bare var på besøk i Barcelona.

     shakira
    Foto: AP