NRK Meny
Normal

- Hells Angels skulle drepe Jagger

Væpnede HA-medlemmer dro ut i en båt, som tippet på grunn av uvær, kommer det fram i ny dokumentar

Mick Jagger

Mick Jagger kunne blitt drept etter en konsert i 1969.

Foto: Jim Cooper / AP

Mick Jagger, frontfiguren i den legendariske rockegruppa Rolling Stones, skulle drepes. Det var Hell Angels' hemmelige plan i 1969.Det hevder den tidligere FBI-agenten Mark Young i en radiodokumentar som BBC Radio sender mandag.

Planla drap

I programmet kommer det fram at motorsykkelklubben Hells Angels planla å drepe Jagger etter en beryktet konsert, Altamont Speedway Free Consert, i 1969, skriver avisa The Telegraph .

Bakgrunnen for drapsplanene var at Rolling Stones hadde leid inn Hells Angels til å sørge for sikkerheten under konserten. Men midtveis i konserten ble en 18-årig svart gutt stukket ned og drept av en av motorsykkelklubbens medlemmer, fordi han trakk en pistol under et slagsmål. Rolling Stones og Jagger nektet etter dette å ha noe å gjøre med Hells Angels, og rockegruppa brøt samarbeidet.

- Hells Angels ble sinte

- Hells Angels ble så sinte over den behandlingen de fikk av Jagger at de besluttet å drepe ham, sier Tom Mangold i BBC, som har laget programserien om FBI.

Hells Angels skal ha planlagt å angripe Jagger ved å komme seg inn i huset hans fra sjøsiden, for å unngå sikkerhetsvaktene på forsiden av huset. Væpnede medlemmer dro ut i en båt, men på grunn av uvær tippet båten rundt og alle falt i sjøen.

De overlevde, men droppet drapsplanene mot Jagger. Rolling Stones-vokalisten er aldri blitt informert om planene om å drepe ham, ifølge den tidligere FBI-agenten.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters