- Hele klimahysteriet er svindel

Kampen mot CO2-utslippene er blitt religion og "big business". Hva om forskerne tar feil, spør vi i Verdibørsen.

Al Gore
Foto: ROBERT SULLIVAN / AFP

 - Det er ikke CO2-utslippene som påvirker klimaet på Jorda, men derimot solflekker og forhold i atmosfæren som påskynder drivhuseffekten og temperaturen, hevdes det i dokumentarfilmen "THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE", som nå er sett av millioner seere på britiske Channel 4, og som også stadig oppnår høye besøkstall på nettet.

Frakjennes sin forskerstatus

Og mange av de 2500 forskerne i FN's klimapanel, som la fram sin dommedags-analyse sist uke, ja, de frakjennes sin forskerstatus i denne filmen.


På undertegnede virker ikke denne filmen mindre troverdig enn den Oscar-prisete filmen til Al Gore eller serien om Planeten Vår, som NRK Fjernsynet sender i disse dager.


Er de 2500 medlemmene av FN's klimapanel juksemakere uten faglige kvalifikasjoner? Hvem skal vi tro på?
Og hva skal vi arme redde mennesker da gjøre når vi blir utsatt for motstridende bombastiske påstander om Jordas dystre framtid?

 

- Angrep på C02-varslerne 

- Vi må ikke la oss vippe av pinnen av dette angrepet på CO2-varslerne, sier filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen og viser til tradisjonen med tidligere "deniers" betalt av oljegiganten EXXON Mobiloil.


-Dersom det er slik at vi ikke kan gjøre noe med utviklingen rundt solflekkene og årsakene til klimaendringene på jorda, utfordres hele vår fortelling om oss selv og vårt eget ansvar for ulykken - syndefallet -, sier skribent Tommy Sørbø i programmet.

 

- "Kriminelt" å så tvil


Nå når kampen mot CO2-utslippene nærmest er blitt en verdens-religion eller ideologi, som ikke skal kritiseres eller motarbeides, er biolog og redaktør for Forskning.no, Erik Tunstad, bekymret for den frie kritiske forskningen og ytringsfriheten.

-Når det nærmest er blitt "kriminelt" å så faglig tvil om klimaforskningen og avisredaksjoner nekter folk å skrive kritisk om kampen mot CO2-utslipp, er det grunn til bekymring! -Hvor hadde medisinsk forskning vært i dag om vi ikke hadde hatt kritiske motkrefter innen faget? spør Tunstad og minner om hvordan forskeren Rosenkvist ble hengt ut her hjemme da han i 70-åra sa at sur nedbør ikke forårsaket skogdød. Han ble frosset ut, men i ettertid ble det klart at han hadde rett.

Hør Verdibørsen på P2

Lørdag kl. 08.05

Søndag kl. 17.03

Kulturstrøm

 • Sprik i boksalg under pandemien

  Publishing Industry Report for 2020 ble lagt fram på bokmessa i Frankfurt i dag. Tallene viser en betydelig nedgang i boksalget under pandemien i store deler av verden, som Tyrkia (- 31,6 %) og Brasil (- 19,8 %). Andre igjen har opplevd oppgang, som Japan (+ 10,7 %), Italia (+ 8,6 %) og Norge (+ 4,2 %). Andelen digitalt boksalg fortsetter å øke, skriver Bok365.

 • Girl in Red nominert til MTV-pris

  Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14. november.

 • Palmesus forventer røde tall

  Musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand regner med å gå med et betydelig underskudd i regnskapet i år. Det sier festivalsjef Leif Fosselie til Fædrelandsvennen. Festivalen mottok koronastøtte fra Kulturrådet i fjor og fikk et overskudd i 2020 på 14 millioner kroner.

  Leif Fosselie
  Foto: NRK Sorlandet