Hopp til innhold

- Hele klimahysteriet er svindel

Kampen mot CO2-utslippene er blitt religion og "big business". Hva om forskerne tar feil, spør vi i Verdibørsen.

Al Gore
Foto: ROBERT SULLIVAN / AFP

 - Det er ikke CO2-utslippene som påvirker klimaet på Jorda, men derimot solflekker og forhold i atmosfæren som påskynder drivhuseffekten og temperaturen, hevdes det i dokumentarfilmen "THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE", som nå er sett av millioner seere på britiske Channel 4, og som også stadig oppnår høye besøkstall på nettet.

Frakjennes sin forskerstatus

Og mange av de 2500 forskerne i FN's klimapanel, som la fram sin dommedags-analyse sist uke, ja, de frakjennes sin forskerstatus i denne filmen.


På undertegnede virker ikke denne filmen mindre troverdig enn den Oscar-prisete filmen til Al Gore eller serien om Planeten Vår, som NRK Fjernsynet sender i disse dager.


Er de 2500 medlemmene av FN's klimapanel juksemakere uten faglige kvalifikasjoner? Hvem skal vi tro på?
Og hva skal vi arme redde mennesker da gjøre når vi blir utsatt for motstridende bombastiske påstander om Jordas dystre framtid?

 

- Angrep på C02-varslerne 

- Vi må ikke la oss vippe av pinnen av dette angrepet på CO2-varslerne, sier filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen og viser til tradisjonen med tidligere "deniers" betalt av oljegiganten EXXON Mobiloil.


-Dersom det er slik at vi ikke kan gjøre noe med utviklingen rundt solflekkene og årsakene til klimaendringene på jorda, utfordres hele vår fortelling om oss selv og vårt eget ansvar for ulykken - syndefallet -, sier skribent Tommy Sørbø i programmet.

 

- "Kriminelt" å så tvil


Nå når kampen mot CO2-utslippene nærmest er blitt en verdens-religion eller ideologi, som ikke skal kritiseres eller motarbeides, er biolog og redaktør for Forskning.no, Erik Tunstad, bekymret for den frie kritiske forskningen og ytringsfriheten.

-Når det nærmest er blitt "kriminelt" å så faglig tvil om klimaforskningen og avisredaksjoner nekter folk å skrive kritisk om kampen mot CO2-utslipp, er det grunn til bekymring! -Hvor hadde medisinsk forskning vært i dag om vi ikke hadde hatt kritiske motkrefter innen faget? spør Tunstad og minner om hvordan forskeren Rosenkvist ble hengt ut her hjemme da han i 70-åra sa at sur nedbør ikke forårsaket skogdød. Han ble frosset ut, men i ettertid ble det klart at han hadde rett.

Hør Verdibørsen på P2

Lørdag kl. 08.05

Søndag kl. 17.03

Kulturstrøm

 • Artisten Tom Verlaine er død

  Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel, skriver New York Times.

  Verlaine var trolig mest kjent som frontsanger, gitarist og låtskriver i bandet Television og albumet «Marquee Moon». Bandet brøt opp i 1978 før de samlet seg igjen i 1992. Samme år var bandet gjester i NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S.

  Verlaine hadde også en solokarriere.

  Han skrev blant annet sangen "Kingdom Come" på David Bowies ikoniske album Scary Monsters fra 1980.

  Hans egentlig navn er Thomas Miller, men tok artistnavnet Tom Verlaine inspirert av den franske poeten Paul Verlaine, skriver The Guardian.

  ifølge NTB står han på 56. plass på Rolling Stone magasins liste over de 100 beste gitarister gjennom tidene.

  Artist Tom Verlaine og bandet Television var gjester hos NRK i TV-programmet Gundersen & Grønlund A/S i 1992.
Lørdag 28. januar døde Tom Verlaine, 73 år gammel.
  Foto: Fra NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S
 • Vixen Awards: Julie Lorentzen ble årets influencer

  Prisutdelingen Vixen Awards 2022 gikk i kveld av stabelen. Her samlet landets største influensere seg for å hylle hverandre med glitter og glans.

  Stemningen var tidlig satt da programleder Alexandra Joner begynte showet med å vitse om alt fra bransjens mange samlivsbrudd til aktuelle hendelser fra det siste
  året:

  – Jeg ville jo skrive en vits om Atle Antonsen, men den vitsen ble for mørk til å være med her, sa hun til en blanding av latter og sjokkerte ansikter fra salen.

  I salen var også prinsesse Märtha Louise til stede, som fikk være vitne til at datteren Leah Isadora Behn vant prisen for årets beautyinfluencer for andre år på rad. Takketalen rettet hun mellom annet mot å tørre å «legge ut ting» uten å bry seg om hva andre tenker:

  – Og en ting jeg har tenkt veldig mye på i det siste, er sånn bare å – sorry, mamma! – å gi faen i hva noen har å si.

  Kveldens kanskje mest prestisjefulle pris, «Årets Influenser», gikk til Julie Lorentzen. Hun var ikke til stede under utdelingen, men den tydelig rørte kona Camilla Lorentzen mottok prisen på hennes vegner.

  Mot slutten av showet ble det også klart at Juryens Hederspris gikk til Emilie Nereng. Denne prisen deles ikke ut hvert år.

  Her er vinnerne i alle kategoriene:

  * Mote: Jenny Skavlan

  * Beauty: Leah Isadora Behn

  * Helse: Wasim Zahid

  * Sport og trening: Magnus Midtbø

  * Reiseliv: Julie Valsø

  * Underholdning: Johanne Massey

  * Livsstil: Julie Lorentzen

  * Interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

  * Mat: August og Martin

  * Bærekraft: Hanne Lene Dahlgren

  * Gullpenn: Frida Marie Grande

  * Sterke mening: Kaveh Rashidi

  * Forbilde: Morten Marius Skau

  * Stjerneskudd: David Mokel

  * Business: Fæbrik

  * Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

  * Årets influencer: Julie Lorentzen

  * Juryens hederspris: Emilie Nereng

  Emilie Nereng vant Juryens Hederspris under Vixen Awards 2022.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.