NRK Meny
Normal

- Heilt forferdeleg

Talsmann for The Pirate Bay Peter Sunde, synest det er heilt forferdeleg at nokon andre no skal ta over nettstaden.

Peter Sunde

The Pirate Bay-talsmann Peter Sunde

Foto: Rune Håkonsen / NRK

- Vi har tenkt lenge på kva vi skal gjere med nettstaden i framtida. For oss har det viktigaste vore at The Pirate Bay skal finnast i framtida, seier talsmann Peter Sunde.

Salet kan ikkje knyttast til rettsaka

Han presiserar at salet av The Pirate Bay ikkje har noko med rettsaka å gjere.

- Vi treng å ta det litt meir med ro. Det har ikkje skjedd noko på Pirate Bay dei siste tre åra, fordi vi ikkje har hatt tid. No tek nokon andre over for å vidareutvikle sida, fortel Sunde.

Pengane går til fond

Og pengane frå eit eventuelt sal skal ikkje gå til å dekke erstatningssummen som han er i dømt.

- Eg skal aldri gje eit einaste øre til medieindustrien. Pirate Bay skal ikkje vere noko som ein tenar pengar på. Pengane skal gå til eit fond for å forbetre internett, seier Sunde.

Høyr heile intervjuet med Peter Sunde.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).